avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act necesar - Partaj la intelegere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act necesar - Partaj la intelegere

Spuneti-mi va rog , pentru a trimite un act notarial din Spania pentru o intelegere de partaj , procura cu imputernicire , ar trebui neaparat apostila de la Haga , sau acest act este valabil si daca este facut la un notariat in Spania si legalizat . Va multumesc !!! As avea nevoie urgent de un raspuns
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 20:11, 22 Aprilie 2011
daca faceti imputenicirea la notar, se apostileaza, daca o faceti la ambasada/consulat, nu
Daca se face la notar , nu este valabila doar legalizarea de acolo ?
Raspunsul dvs se afla in cuprinsul Conventiei de la Haga din 5 Octombrie 1961, conventie la care Romania este tara semnatara.
Incepand cu anul 2001, Romania a aderat la Conventia de la Haga din 5 Octombrie 1961, Conventie privind suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine.
Apostila este in fapt o stampila de forma patrata (cu latura de 9 cm), identica in toate statele membre ale Conventiei de la Haga si care se aplica direct pe actul de legalizat, fie pe o prelungire a acestuia.
In situatia in care procura pe care intentionati sa o semnati este semnata la un notar public din Spania, este necesara si aplicarea apostilei.
Daca procura se va incheia la Consulatul Roamaniei din Spania, nju mai este necesara aplicarea apostilei motivat de faptul ca printre atributiile consulatului ca organ al statului romana se numara si legalizarea unor acte.
Va multumesc !!!
Daca partajul se face de comun acord si intelegerea este transpusa intr-un Acord de mediere care este prezentat instantei pentru incuviintare, taxa de timbru de 3% din valoarea masei partajabila va va fi restituita (poate chiar veti fi exceptat de la plata acesteia). La mediere puteti participa personal sau prin imputenicit cu procura speciala de reprezentare (de care aminteati si dvs.). Aceasta poate fi data avocatului dvs. sau oricarei alte persoane.
[EDITAT]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Apostila oana01 oana01 Buna ziua, Sora mea doreste sa vanda un apartament. Momentan ea se afla in Spania. Am fost la un notar si mi-a spus ca ea trebuie sa trimita o procura de ... (vezi toată discuția)
Apostilare acte _Andra30 _Andra30 Buna ziua! Doresc sa plec in Germania si am o intrebare cu privire la pregatirea actelor. Diploma de bacalaureat a fost eliberata in Braila, eu aflandu-ma ... (vezi toată discuția)
Procura apostilata sau nu? cristinamaria22 cristinamaria22 Buna ziua, I-am facut sotului meu o procura la un notar de aici din Spania conform careia ii permit sa ii faca pasaportul fetitei noastre minore si sa ... (vezi toată discuția)