avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare CCM

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca trebuie modificat CCM (facut act aditional) daca se modifica Codul Muncii.

LA inceputul anului s-a modificat salariul minim garantat, trebuie facut act aditional la CCM prin care spunem ca se modifica salariul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 21 Aprilie 2011
CCM si actele aditionale la CCM se inregistreaza la ITM si nu la fosta Directie de Munca ...
Cu ce sa fie partile de acord? Daca legea zice, atunci eu trebuie sa fiu de acord, nu?
Patience a scris:

Cu ce sa fie partile de acord? Daca legea zice, atunci eu trebuie sa fiu de acord, nu?

Intr-adevar ... dar partile pot negocia un salariul minim brut pe unitate mai mare decat salariul minim brut pe economie prevazut prin HG.
Corect!

In concluzie, trebuie facuta modificarea prin act aditional, daca in CCM scrie vechiul salariu minim (cel valabil pana la 31 dec 2010)

nu? :)

Multumesc
Patience a scris:

Corect!

In concluzie, trebuie facuta modificarea prin act aditional, daca in CCM scrie vechiul salariu minim (cel valabil pana la 31 dec 2010)

nu? :)

Multumesc

In acest caz, este necesara incheierea unui act aditional la CCM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pentru orele de noapte saftmiki saftmiki Vreau sa dau muncitorilor spor pentru lucru de noapte de 25%, dar pana acum am dat 15 %.Trebuie facuta o decizie pentru fiecare persoana sau o decizie in care ... (vezi toată discuția)
Plata salariu alexSm1 alexSm1 Buna seara, In contractul individual de munca este precizat faptul ca salariu se vireaza in cont pe data de 10 a fiecarei luni. As dori sa va intreb daca se ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca Țurcan Marian Țurcan Marian Ce act trebuie să-mi de-a unitatea la care lucrez și cu cât înainte de a mi se schimba locul de munca in cadrul aceleiași firme. (vezi toată discuția)