avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariu

Buna seara,

In contractul individual de munca este precizat faptul ca salariu se vireaza in cont pe data de 10 a fiecarei luni. As dori sa va intreb daca se poate modifica data de virament a salariului fara niciun fel de anexa la contractul de munca sau alt document care sa justifice aceasta modificare?!
Cel mai recent răspuns: alexSm1 , utilizator 20:28, 7 Martie 2014
Modificarea datei de plata a salariului este supusa incheierii unui act aditional la c.i.m.
Bun..si in cazul in care acel act aditional nu va fi emis, dar plata salariului va fi efectuata conform dorintelor companiei, ce ramane de facut ? Este specificat in Codul Muncii acest lucru ? Daca da, va rog sa ma ajutati cu un articol/lege pentru a stii clar cu ce argumente solide si sustine ma pot prezenta..

Multumesc pentru raspunsul anterior.
1. Art. 17 C.mun.
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
....
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
......
(4) Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

2. Data platii salariului poate fi modificata si prin Regulamentul intern sau prin ccm aplicabil de care ia la cunostinta fiecare salariat, situatie in care nu ar mai fi nevoie de acte aditionale la c.i.m.
In acest caz, consider aceasta situatie este aplicabila numai daca data platii salariului nu ar fi mentionata in c.i.m.
Multumesc inca o data !

O seara buna,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca Țurcan Marian Țurcan Marian Ce act trebuie să-mi de-a unitatea la care lucrez și cu cât înainte de a mi se schimba locul de munca in cadrul aceleiași firme. (vezi toată discuția)
Modificare cim, informare inainte cu 15 zile sau 20? ginutz_a ginutz_a buna ziua, inainte sa se modifice codul muncii, pentru orice modificare a CIM faceam o informare angajatului cu 15 zile inainte de modificare. acum se face ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie ,loc de munca si salariu arinacc arinacc Am primit o adresa prin care mi se cere acordul pentru modificarea CIM (functia ,locul de munca si salariul) fara nicio alta explicatie.Salariul este mai mic ... (vezi toată discuția)