avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... marcaj CE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

marcaj CE

Daca faci productie , iar produsele se vand si se folosesc numai in Romania ai nevoie de marcaj CE ?
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 16:55, 19 Aprilie 2011
LEGE Nr. 608 din 31 octombrie 2001 *** Republicată
privind evaluarea conformităţii produselor

Art. 2
Produsele din domeniile reglementate se introduc pe piaţă şi/sau se pun în funcţiune numai dacă satisfac cerinţele esenţiale, dacă conformitatea lor a fost evaluată conform procedurii de evaluare aplicabile şi dacă poartă marcajul de conformitate potrivit prevederilor prezentei legi şi ale reglementărilor tehnice apli-cabile, în vigoare.
Art. 10
(2) Producătorul sau reprezentantul autorizat al acestuia, înainte de introduce-rea pe piaţă şi/sau punerea în funcţiune a produselor din domeniile reglementate, are obligaţia să asigure:
......
d) intocmirea declaraţiei de conformitate EC, deţinerea rapoartelor de încercare, a certificatelor sau a altor documente ce atestă conformitatea, după caz;
e) aplicarea marcajului CE, după caz.
Art. 12
Conformitatea produselor cu cerinţele esenţiale este atestată prin declaraţia de conformitate EC întocmită de producător sau de reprezentantul autorizat al aces-tuia, rapoartele de încercare, certificatele ori alte documente care atestă conformi-tatea, emise de laboratoare, respectiv de organisme de certificare sau de inspec-ţie, alese de producător, conform procedurilor de evaluare, şi prin marcajul CE, potrivit reglementărilor tehnice aplicabile.
Art. 29
(2) De la termenele prevăzute la alin. (1) (aderarea la UE) produsele din domeniile reglementate pot fi introduse pe piaţă şi/sau puse în funcţiune numai în condiţiile în care acestea poartă marcajul CE, dacă acest marcaj de conformitate este prevăzut de re-glementările tehnice aplicabile.

Lista domeniilor reglementate, pentru care sunt obligatorii prevederile de mai sus, o gasiti in anexa nr. 1 la lege.
Va doresc succese.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de conformitate raduburcea raduburcea As dori sa stiu care e valoarea juridica a unui certificat de conformitate ( european ) al unei masini sau a unei piese a masinii? (vezi toată discuția)
Hg 1022/2002 irina_trusca irina_trusca Buna ziua, HG 1022/2002 este aplicabila pentru produsele livrate in afara tarii, la export? Din experienta mea de pana acum, Declaratia de conformitate ... (vezi toată discuția)
Patent marcã înregistratã anamarya anamarya Un produs care a primit CE-ul poate intra sub incidenta unor patente de marca inregistrate? (vezi toată discuția)