avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante la intretinere pe luna mai mare decat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante la intretinere pe luna mai mare decat intretinerea

Buna ziua!
Intrebarea mea este legata de modul de calculare al restantelor la intretinere!
La mine in bloc se uita la soldul total din luna precedenta si se calculeaza maximul posibil de ei stiut din toata suma si gata.. penalizarea!
Luna asta am la intretinere aproximativ 150 lei iar penalizarea este de 175 lei!
Total datorat cu cele de mai sus am 2300 lei aproximativ!
de 2 luni platesc cate 400 lei pe luna si nu scap de suma asta de 2300 lei!
Pe langa faptul ca nu mi se pare normal sa fie penalizarea mai mare decat intretinerea nici modul de calcul nu cred ca este normal!
Am incercat sa le propun o intelegere prin care ei sa opreasca penalizarile iar eu sa ma oblig sa platesc esalonat dar nu au vrut!
Problema este ca nu am mai mult de 400 lei pe luna pentru intretinere iar in ritmul asta nu fac decat sa le platesc penalizarile iar suma tot creste!
Ce ma sfatuiti?
Mai am si un bebe mic!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:50, 20 Aprilie 2011
am platit 400 pe luna! Cate 200 la 2 saptmani!
@indy datele pe care le-ai afisat aici nu ne spun mare lucru pentru ca nu vedem din ce consta soldul initial. deci ca sa te ajutam da-ne un tabel cu cel putin urmatoarele date:
luna-an /cota de contributie/data scadenta/fond reparatii(alte fonduri)/
data / suma platita
sa incepi de unde soldul e zero, de ultima data cind ai platit la zi. asta daca poti :D
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator
Ati platit la 2 saptamani o data numai o singura data, dar fiecare plata era facuta cand pe avizier erau alte liste, deci alte date de referinta.

Puteati sa spuneti despre plata la doua saptamani daca plateati de doua ori pe luna decembrie sau ianuarie...sau orice alta luna.
elga50 a scris:

Modul de calcul al penalizarilor "in lant" cum spuneti dv. nu este gresit deloc, ci este folosit ca metoda rapida de calcul, cu conditia ca el sa fie corect pus in formula si in final rezultatul celor doua metode este aproximativ acelasi.

cu tot respectul doamna , in contabilitate nu operam cu "aproximativ". de aia suntem unde suntem ca natie, ca lucram cu aproximatie , streapari la cultura, popa la finante, si bunicuti in contabilitate.
Aveti foarte mare dreptate! D-aia suntem unde suntem! :)
Succes la calculul penalizarilor bibilite!

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Penalizari neachitate myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun problema mea: Am un restantier in bloc care achita intretinerea cu intarziere, acumuland si penalitati. Daca nu achita si ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru termoficare limo limo buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. in momentul de fata sint cu plata cheltuielilor de intretinere la zi, mai putin o ... (vezi toată discuția)