avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar imobil, cum ma pot apara impotriva montarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar imobil, cum ma pot apara impotriva montarii de catre vecini (proprietari/chiriasi) firme luminoase pe peretele meu exterior?

Buna, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa consult ca sa aflu cate firme luminoase pot permite vecinilor de imobil sa amplaseze pe peretele meu exterior si la ce inaltimi?

Sunt proprietar de imobil la parter, in bloc functioneaza cabinete de profesii liberale, au amplasat deja un numar de 2 firme luminoase pe peretele meu exterior. A doua firma luminoasa a fost montata mult prea jos pentru ca sa imi convina si proprietarul firmei si al cabinetului nu doreste sa o monteze mai sus.

Cum ma pot apara? La cati trebuie sa le permit sa afiseze firme? Nu le pot cenzura locul de amplasament?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 14:52, 20 Aprilie 2011
Va multumesc pentru raspuns.
Insa referitor la numarul lor ce pot face? Sunt deja doua la numar si daca mai vor si altii sa amplaseze, nu pot limita numarul lor nicicum? Intreb pentru ma pregatesc ca si eu in spatiul meu sa desfasor activitate si am sa montez si eu firma luminosasa insa mi-e teama ca pierd in vizibilitate, ca nu imi voi putea asigura punblicitatea necesara din cauza ca sunt ,,acoperit" de aceste firme deja montate..sau care eventual se vor mai monta...
Exagerarea, daca ati apreciat ca exista, nu imi apartine.
Daca, inainte de a emite aprecierea, ati fi citit prevederea legala invocata, v-ati fi convins ca ea face parte din peisajul nostru legislativ care, in acest caz, chiar l-ar proteja pe cetateanul care a solicitat indrumare.
In plus, persoanele care adreseaza intrebari pe acest forum vor sa primeasca sprijin si indrumare, bineinteles cu suport legal, nu dupa ureche.

Potrivit prevederilor art. 271 din Codul fiscal,
(1) Orice persoană care utilizează un panou, afişaj sau structură de afişaj pentru reclamă şi publicitate într-un loc public datorează plata taxei anuale prevăzute în prezentul articol către bugetul local al autorităţii administraţiei publice locale în raza căreia este amplasat panoul, afişajul sau structura de afişaj respectivă.

Pentru plata acestei taxe se depune la primarie o Declaratie fiscala, care trebuie obligatoriu insotita de Autorizatia de construire si alte cateva acte.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator
Textul din lege este urmatorul:
h) lucrari de constructii cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii
de expunere situate pe caile si spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame, precum si anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate în extravilan;

Cam astea ar fi locurile pentru care se cere autorizatie de constructie. Peretele unui bloc este proprietate privata comuna, nu spatiu public si nici extravilan.
Numarul lor poate fi limitat astfel:
- prin proiectul de amplasare al fiecarei firme (in care se descrie situatia existenta si cea propusa) care se analizeaza de serviciul specializat al primariei dupa depunerea cererii de AC
- prin avizul Autoritatii de Protectie a Mediului, care este obligatoriu
- prin refuzarea acordului dvs. care trebuie sa va fie solicitat prin Certificatul de urbanism emis in vederea amplasarii reclamei, in temeiul prevederilor art. 39 din legea 230/2007.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator
Imi pare rau pentru dvs. ca nu stiti sa cititi o lege.
Acolo sunt enumerari de tipuri de lucrari. Una dintre lucrari se refera, intradevar, la "anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate in extravilan", care nu este una si aceeasi cu lucrarea de firme si reclame, care face obiectul discutiei de fata.
Va sfatuiesc sa perseverati in a invata pe ton ... politicos.
Succes.

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pentru afisaj interior? ileana madalina ileana madalina Buna ziua! Am infiintat de curand un cabinet medical individual stomatologic si as dori sa montez un panou publicitar. Pentru cele situate pe peretele ... (vezi toată discuția)
Panou publicitar respins tmdtsc tmdtsc Buna ziua, Sotia s-a infiintat o societate comerciala (agentie de turism) la parterul unui bloc din sectorul 3. Cu foarte mare greutate am reusit sa obtinem ... (vezi toată discuția)
Legislatie locala sau nationala sau ... abuz rasaritcdumitru rasaritcdumitru am un mic magazin (macelarie) in Peris Ilfov; agăţată de gard, dar in incinta curţii adica in spaţiul aerian aferent proprietăţii private, aveam o ... (vezi toată discuția)