avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Control OPC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Control OPC

Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este legal ca un singur inspector OPC sa efectueze un control la o societate comerciala , de circa 2 ori pe an , sa nu solicite nici un act in magazin , sa nu verifice nimic , niciodata ci doar sa lase o invitatie pentru a doua zi la sediul OPC care se afla la 18 Km in alt oras .A doua zi amenzile merg pe banda rulanta la fiecare comerciant care a fost invitat. M-ar interesa in mod special care este legislatia sau metodologia dupa care se efectueaza asemenea controale ...gen OPC, Garda Financiara , Politia economica...
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Myirela , utilizator 14:40, 26 August 2012
este adevarat ce spuneti cu privire la art.2 DAR plecati de la premisa ca un control este format dintr-o activitate UNICA si continua ceea ce nu este adevarat in toate cazurile si nici nu este obligatoriu.
aveti dreptate cu privire la mentionarea controlului in Registru DAR asta se poate face si in momentul inceperii controlului efectiv - verificarea starii de fapt nu este inclusa in controlul efectiv.

de exemplu - intrarea in santier a ITM si verificarea identitatii muncitorilor de pe santier, urmind ca ulterior angajatorul sa fie invitat la sediul ITM cu dovada existentei contractelor de munca nu implica completarea Reg Unic decit la data intilnirii cu firma respectiva si efectuarea controlului propriu zis.

oricum, aceste aspecte nu afecteaza validitatea pv.
Hristos a inviat!...si Sarbatori Fericite !
Multumesc tuturor pentru opinii!
Speta este in felul urmator ....inspectorul opc intra in punctul de lucru , se legitimeaza , nu solicita nici un fel de documente , nu verifica nimic, doar complecteaza o invitatie in care inscrie datele firmei , ora si data la care sa ne prezentam si cu ce documente , solicitand sa ne prezentam a doua zi ...
Asa se practica ...nu mi se pare corect sa fiu apoi sanctionat a doua zi ...pentru etichete netraduse in limba romana , cand nici macar nu sa uitat la marfa(adevarul ca atfel de etichete mai exista in magazin ) .....oricum sanctiunile le-am contestat, am solicitat transformarea in avertisment iar judecatorul de fiecare data mi-a acceptat cererea .
Ideea era daca exista o metodologie care sa il oblige pe inspector sa nu se prezinte singur in control....etc (am retinut legea Registrului Unic..si multumesc! )
buna ziua...daca patronul (parintii) nu sunt acasa ,poate sa oblige copilul sa deschida magazinul pentru control opc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar opc ile_vl ile_vl Cum trebuie procedat in cazul in care se face o reclamatie:-se merge direct pe caz pt a fi solutionata problema sau mergi pe ideia stai sa-l verific si pasta. ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control RovoDana RovoDana Buna ziua! suntem un magazin apicol autorizat in Timisoara, au venit in control cei de la Politoa Locala si ne-au solicitat REGISTUL UNIC DE CONTROL. Am ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, O societate si-a achizitionat un nou registru unic de control ca urmare a schimbarii sediului social. Aceasta societatea urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)