avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contributie membrii fondatori ong
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contributie membrii fondatori ong

buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in anul precedent s-a omis inregistrarea in contabilitate a unor venituri din contributia membrilor fondatori a unei asociatii nonprofit (venit neimpozabil) ar fii corect sa se faca nota contabila 5311=117? precizez ca s-a depus deja bilantul ;va multumesc anticipat:">
Dumneavoastra ati incasat banii in numerar prin casa, ati taiat chitante dar ati uitat sa inregistrati chitantele in registrul de casa? Veti folosi contul 1174 – “Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile”. Inseamna ca prin inregistrarea respectiva s-a corectat omiterea de la inregistrare in perioada precedenta a unui element de venit.
Nota va fi 5311 = 1174.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

factura+chitanta furnizor 2020 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am primit o factura+chitanta din 2020 de la un furnizor care nu a fost prinsa la momentul respectiv...cum o pot prinde ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala cu impozit gresita in bilant invatacel invatacel Buna ziua, am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. in bilantul de la decembrie 2010 a fost trecuta gresit o cheltuiala cu impozitul (suma 4000 lei ... (vezi toată discuția)
Eroare contabila- omitere factura anul precedent vioop vioop Am o factura de mobilier cu data de 30 noiembrie 2011 care nu a fost inregistrata. Am constatat omiterea ei in luna ianuarie. Cum o inregistrez avand in vedere ... (vezi toată discuția)