avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Escrocherie/tzeapa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Escrocherie/tzeapa?

Am cumparat de la un coleg de serviciu un telefon cu 220 lei.
Pretul initial cerut de el a fost de 230 lei,in acest pret era inclus CD drivere,castile si cablul de date,si incarcator.
In ziua tranzactiei eu i-am dat 220 lei pe telefon in sine ( in loc de 230 lei) spunandu-i ca-i aduc a doua zi mai 10 lei.El a spus ca ajunge 220 lei si ca-mi aduce saptamana aceea si cablul de date,incarcatorul,castile si CD drivere deoarece le-a uitat acasa.
Am primit doar incarcatorul si CD drivere (pe langa telefonul in sine evident),castile si cablul de date spunand ca nu mai vrea sa mi le dea.
Daca ajuta la ceva,exista martori care pot confirma cele spuse de mine.
Stiu ca problema mea e destul de minora (insa e vorba de principiu),dar vreau sa stiu daca se poate face ceva in legatura cu aceasta treaba (si mai ales sa nu cumva sa se repete treaba aceeasta si cu alti colegi sau alte persoane) pentru a-mi recupera cablul de date si castile (care costa cam 30-50 lei in total).
Cel mai recent răspuns: andrei_alionescu , utilizator 07:40, 25 Aprilie 2011
paguba e ridicol de mica. nu aveti ce face. sau ma rog nu se justifica economic (ma indoiesc ca doriti sa platiti un avocat pt o astfel de cauza).
Modalitatea de incadrare a intelegerii convenite cu colegul dvd de serviciu tine si de seriozitatea si responsabilitatea acestuia
Fiind colegi de serviciu se impune sa solutionati amiabil
Intr-adevar, problema e minora si ar fi aiurea sa va adresati instantei pentru atata lucru.Credeti ca in cazul in care i-ati fi dat suma stabilita initial ati fi primit acele accesorii? personal, cred ca ar fi procedat la fel.Si ca sa va convingeti, oferiti-i acum cei 10 lei si veti putea constata daca din cauza acestei sume s-a razgandit sau a a avut in intentie de la inceput sa nu vi le aduca.
Pe cale amiabila , e cel mai bine.De preintampinat dvs. ca el sa nu mai faca asa ceva..nu prea aveti cum.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters181996, utilizator
tzeapa! escrocherie nu are cum safie!:)):)):))
Buna-credinta si naivitate!
Nu aveti nimic scris - nu are nici o obligatie!

Alte discuții în legătură

Inselaciune pinandreea91 pinandreea91 Buna ziua, am o problema, am discutat cu o persoane pentru achizitionarea unui telefon nou ( pachet complet) la pretul de 350 lei, coletul mi-a fost trimis ... (vezi toată discuția)
Suspect de furt roxana_roxana roxana_roxana Buna ziua!numele meu este Roxana si am 21 de ani imediat,sunt studenta. Am o problema destul de grava cred eu...si am sa incerc sa incep cu inceputul,in a va ... (vezi toată discuția)
Copii de pe acte de identitate mara_mica mara_mica Buna ziua. O persoana ar putea fi pedepsita daca da unei alte persoane copii de pe actul sau de identitate?? Multumesc. (vezi toată discuția)