avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Escrocherie/tzeapa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Escrocherie/tzeapa?

Am cumparat de la un coleg de serviciu un telefon cu 220 lei.
Pretul initial cerut de el a fost de 230 lei,in acest pret era inclus CD drivere,castile si cablul de date,si incarcator.
In ziua tranzactiei eu i-am dat 220 lei pe telefon in sine ( in loc de 230 lei) spunandu-i ca-i aduc a doua zi mai 10 lei.El a spus ca ajunge 220 lei si ca-mi aduce saptamana aceea si cablul de date,incarcatorul,castile si CD drivere deoarece le-a uitat acasa.
Am primit doar incarcatorul si CD drivere (pe langa telefonul in sine evident),castile si cablul de date spunand ca nu mai vrea sa mi le dea.
Daca ajuta la ceva,exista martori care pot confirma cele spuse de mine.
Stiu ca problema mea e destul de minora (insa e vorba de principiu),dar vreau sa stiu daca se poate face ceva in legatura cu aceasta treaba (si mai ales sa nu cumva sa se repete treaba aceeasta si cu alti colegi sau alte persoane) pentru a-mi recupera cablul de date si castile (care costa cam 30-50 lei in total).
Cel mai recent răspuns: andrei_alionescu , utilizator 07:40, 25 Aprilie 2011
=D> dupa parerea mea ...este foarte delicata problema ... ce sa mai comentam , trebuie solutionat cazul in instanta.!!!

sincer sa fiu , eu personal nu as fi scris aici ce am patit, dar ma rog fiecare era dreptul sa o faca , nimic grav , dar ca sa plangi ca te-a pacalit cineva cu un telefon de 220 lei , :hammer:..este de tot rasul...:fight:.problema este ca ati pus avocatii la treaba si sa citeasca legile cu privire la cablul de date....:((
inca ceva ???? :)) exista macar chitanzta de mana intre cele 2 parti:banned:(vinzator cumparator)...sau a fost filmata tranzactia cu vreo camera de supraveghere, sa puteti demonstra ????:hm::foottap:....
In primul rand vreu sa va multumesc pt raspunsurile dumneavoastra (mai putin al lui marisescudan care din pacate nu cred ca a inteles ca era vorba de principiu in general,nu de context).
Ideea nu era ca eu sa-l dau in judecata ca sa-mi recuperez ceea ce trebuia sa fie al meu,ci sa-mi spuneti daca cumva se poate rezolva aceasta problema pe cale amiabila (ceea ce mi-am dorit si-mi doresc evident,dar din cate se pare nu prea da roade),sau daca politia ar putea totusi sa faca ceva in privinta aceasta (stiu ca iar par ridicol,dar repet ca e vorba de principiu,si din cate stiu politia de obicei se cam implica la cazurile de "tzepe/escrocherii")(eu n-am apelat la politie,si nici n-as prea vrea sa apelez pt ca si mie mi se pare o problema "minora" care n-ar cam trebui sa-i deranjez cu asemenea "naivitati"),dar poate daca politia ar putea face macar niste simple cercetari (evident ,doar daca politia se poate implica in asa ceva),cred ca as putea sa-mi recuperez ceeea ce trebuia sa fie al meu,sau macar sa-l determin sa nu mai faca asemenea fapte.
adrianno1987 a scris:

In primul rand vreu sa va multumesc pt raspunsurile dumneavoastra (mai putin al lui marisescudan care din pacate nu cred ca a inteles ca era vorba de principiu in general,nu de context).
Ideea nu era ca eu sa-l dau in judecata ca sa-mi recuperez ceea ce trebuia sa fie al meu,ci sa-mi spuneti daca cumva se poate rezolva aceasta problema pe cale amiabila (ceea ce mi-am dorit si-mi doresc evident,dar din cate se pare nu prea da roade),sau daca politia ar putea totusi sa faca ceva in privinta aceasta (stiu ca iar par ridicol,dar repet ca e vorba de principiu,si din cate stiu politia de obicei se cam implica la cazurile de "tzepe/escrocherii")(eu n-am apelat la politie,si nici n-as prea vrea sa apelez pt ca si mie mi se pare o problema "minora" care n-ar cam trebui sa-i deranjez cu asemenea "naivitati"),dar poate daca politia ar putea face macar niste simple cercetari (evident ,doar daca politia se poate implica in asa ceva),cred ca as putea sa-mi recuperez ceeea ce trebuia sa fie al meu,sau macar sa-l determin sa nu mai faca asemenea fapte.

daca cel care te-a pacalit nu vrea sa-ti dea acel cablu , pot sa te ajut cu cea mai mare placere , am acasa un sac .....si nu-ti cer nici bani si nici de multumiri nu am nevoie .....
cel putin bine ca te-ai lamurit , mai bine mergeai la un magazin ca sunt destule si acolo ai de unde alege , nu te mai pacalea nimeni!!!!
principiul nu se bazeaza pe naivitate sau buna-credinta....traim in Romania , sau nu mai stii,,,,,,,,
politia se implica in cazuri de tepe si excrocherii pentru ca doar asta le-a cam ramas sa faca, exceptand aici devotatii politisti care se supravegheaza circulatia pe drumurile publice ;))
”chestie de principiu”... cum poti dovedi ca e asa cum zici tu , si defapt tu pe langa cei 220 de lei mai trebuie sa achiti inca 100 pentru a primi restul accesorilor..
vezi..cuvantul tau impotriva cuvantului lui.
teoretic e inselaciune, practic nu e inselaciune , iar in concret este nesimtire :)
sa ai o zi placuta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune pinandreea91 pinandreea91 Buna ziua, am o problema, am discutat cu o persoane pentru achizitionarea unui telefon nou ( pachet complet) la pretul de 350 lei, coletul mi-a fost trimis ... (vezi toată discuția)
Suspect de furt roxana_roxana roxana_roxana Buna ziua!numele meu este Roxana si am 21 de ani imediat,sunt studenta. Am o problema destul de grava cred eu...si am sa incerc sa incep cu inceputul,in a va ... (vezi toată discuția)
Copii de pe acte de identitate mara_mica mara_mica Buna ziua. O persoana ar putea fi pedepsita daca da unei alte persoane copii de pe actul sau de identitate?? Multumesc. (vezi toată discuția)