avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare sau carte funciara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare sau carte funciara?

Intabularea este acelasi lucru cu inscrierea in cartea funciara?Daca nu atunci care este diferenta?
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 08:36, 21 Aprilie 2011
Este acelasi lucru. Intabularea este definita ca inscriere a unui drept real imobiliar sau notarea unui act cu privire la un imobil, in cartea funciara.
LEGE Nr. 7 din 13 martie 1996 *** Republicată
Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare
Art. 20
(1) Dreptul de proprietate şi celelalte drepturi reale asupra unui imobil se vor înscrie în cartea funciară pe baza actului prin care s-au constituit ori s-au trans-mis în mod valabil.
Art. 25
(1) Înscrierile în cartea funciară îşi vor produce efectele de opozabilitate faţă de terţi de la data înregistrării cererilor; ordinea înregistrării cererilor va determina rangul înscrierilor.
Art. 26
(4) Înscrierile sunt de trei feluri:
a) intabularea, având ca obiect înscrierea definitivă a drepturilor reale;
b) înscrierea provizorie a drepturilor reale sub condiţia justificării ulterioare;
c) notarea, având ca obiect înscrierea drepturilor personale, a actelor şi faptelor ju-ridice referitoare la starea şi capacitatea persoanelor, acţiunilor şi căilor de atac în justiţie, precum şi a măsurilor de indisponibilizare, în legătură cu imobilele din cartea funciară.

Deci, intabularea este una din inscrierile care se fac in cartea funciara. Sper ca raspunsul sa fie demn de a merita ... aplauzele dvs.
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere teren agricol in cf irina16 irina16 Vreau sa cumpar 17000 mp teren agricol de la proprieter , pe baza titlului de proprietate. Cum procedez pentru a imi putea inscrie pe numele meu aceasta ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor marilyn31 marilyn31 Un certificat de mostenitor al unor bunuri reale partimoniale, incheiat inainte de 1990, neinscris ulterior nici pe rol fiscal si nici in registrele cartii ... (vezi toată discuția)