avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... stopaj la sursa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

stopaj la sursa

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: sunt cercetat penal pentru stopaj la sursa,impozit si CAS pe salarii, in suma totala de 2700 lei. Firma nu mai are activitate de 2 ani si de curand am cerut in instanta si insolventa. Intrebarea mea este daca hotararea judecatoreasca de intrare in insolventa stopeaza cercetarea penala pentru stopaj la sursa, sau ancheta penala isi urmeaza cursul. Pe respectiva hotarare judecatoreasca scrie clar " conf art 36 din legea 85/2006, de la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau masurile de executare silita pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale". Cu toate acestea, ofiterul de politie care ma ancheteaza continua sa ma cheme la politie pentru declaratii si a spus ca procurorul va hotara daca mi se va da NUP sau voi ajunge in instanta.
In momentul in care i-am spus ca voi intreba un avocat despre aceasta situatie,s-a enervat foarte tare si a zis "bai tu pe mine sa nu ma ameninti cu avocatii,mai bine plateste-ti datoriile".
Ma poate ajuta cineva sa inteleg daca e abuz ceea ce face domnul politist, sau are dreptate (din punct de vedere juridic evident, nu al comportamentului) si ancheta penala va merge mai departe? Daca as primi si ceva texte de legi care sa argumenteze punctul de vedere as ramane profund indatorat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:07, 22 Aprilie 2011
insolventa nu stopeaza ancheta penala. procedura penala isi va urna cursul ei si dosarul va fi trimis la procuror cu un referat intocmit de catre politie privind propunerea lor de a incepe sau nu urmarirea penala.

va recomand sa angajati un avocat deoarece - desi pare simplu de obtinut o condamnare de catre acuzare- exista mijloace probatorii prin care sa obtineti o achitare sau chiar o pedeapsa minima daca avocatul are experienta in asemenea dosare.

nu va lasati pe mina organelor de cercetare penala deoarece exista o tendinta de a trimite in judecata orice dosar de evaziune (indiferent cit de bine este probat) doar ptr ca raportarile PICCJ sa arate ce bine lupta impotriva evaziunii fiscale. exista dosare de evaziune si ptr 1.000 ron.
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
Mihai Costache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarirea penala pt. stopaj la sursa nicoara petru nicoara petru daca se achita suma stopajului inceteaza si urmarirea penala (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa 2014 Intelepth Intelepth 1.am fost asociat unic si angajat, sunt cercetat ptr stopaj la sursa, calculat pentru cartea mea de munca..poate fi vorba de stopaj in situatia asta ? 2.am ... (vezi toată discuția)
Abuz politie c_mircea c_mircea Buna ziua. Am facut reclamatie impotriva unor agenti de politie. Ideea este ca am fost citat sa dau o declaratie, iar in timp ce relatam faptele comisarului ... (vezi toată discuția)