avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune intre soti
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune intre soti

Am o nelamurire.Daca ma puteti,cumva,lamuri,v-as fi profund recunoscatoare.
In noiembrie 2009 sotul mi-a cesionat 20 % parti sociale din firma la care era asociat unic si administrator.In 14 martie 2011 , am divortat (divort intentat de el,dupa 37 de ani de casnicie) si acum a deschis actine in justitie de constatare a nulitatii actului de cesiune .Ce sanse de castig am pentru a ramane actionara in firma?Precizez ca el,ca administrator a adus prejudicii firmei prin
- pierderea unui proces cu asociatia de locatari (la parterul imobilului aflandu-se firma),
-a renuntat la un chirias(firma avand ca obiect inchirierea,subinchirierea de spatii) ,de 2 luni spatiul respectiv neaducand nici un profit.
-mi-a desfacut contractul de munca in urma AGA(adunare la care nu am fost chemata).
Doresc un sfat avand in vedere ca in 24 mai avem primul termen.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:52, 23 Aprilie 2011
Si daca totusi am apucat sa fac o firma cu sotul meu si dupa un timp unul din noi nu mai poate/vrea sau chiar este obligat sa renunte la calitatea de asociat, ce facem, suntem condamnati sa ramanem acolo doar pe principiile invocate mai sus?
Care ar fi modalitatea de a iesi din firma in acest caz?
Au fost zeci si sute de cesiuni intre soti de-a lungul timpului, cel putin cata vreme au fost judecatorii delegati la registrul comertului, chiar toti "sa fi fost oameni" de au aprobat asa ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
@Cristea

Se poate cesiona unei alte persoane.
Puteti sa incercati sa cesionati intre soti si veti avea solutia pe care nu o doriti - in sensul ca veti primi rezolutie de respingere a cererii.

La momentul actula nu se mai aproba cererile de modificare a acetlor constitutive de catre judecatorii ci de directorul registrului comertului sau de persoane desemnate. Si va spun ca sunt zilnic la avizier solutii de respingere pentru motivele de mai sus.
Si daca intre timp am devenit functionar public cu statut special, caz in care nu am voie sa detin parti sociale/actiuni intr-o societate, ce ma fac atunci? Renunt la functie doar pentru ca nu-mi aproba registrul comertului cesiunea?
Eu personal am vazut zeci de cesiuni intre soti aprobate....
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
Faceti un act de donatie a partilor sociale in forma autentica si un act aditional asisderea. Va asigur ca cei de la registru comertului nu au ce sa mai comenteze.
Eu nu sunt in acesta situatie, dar incercam sa ma lamuresc cu un coleg legat de practica neunitara in acest domeniu, al cesiunii intre soti din punct de vedere al Legii 31/1990.

Alte discuții în legătură

Asociat in firma vornicu lumi vornicu lumi buna seara,revin tot cu problema firmei sotului meu.Pentru ca este destul de incilcit procedeul de cesionare al actiunilor,va rog sa-mi spuneti ce ar ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale vornicu lumi vornicu lumi buna seara, am si eu o intrebare: sotul meu este asociat unic si administrator al unei SRL.ce trebuie sa facem pentru a-mi cesiona partile sociale,sau,mai ... (vezi toată discuția)
Fapta de comert sau act juric civil? ContSters91137 ContSters91137 In situatia in care o societate pe actiuni vinde unei persoana fizice un numar de 10 actiuni pe care le detine la o alta societate comerciala, contractul ... (vezi toată discuția)