avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune intre soti
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune intre soti

Am o nelamurire.Daca ma puteti,cumva,lamuri,v-as fi profund recunoscatoare.
In noiembrie 2009 sotul mi-a cesionat 20 % parti sociale din firma la care era asociat unic si administrator.In 14 martie 2011 , am divortat (divort intentat de el,dupa 37 de ani de casnicie) si acum a deschis actine in justitie de constatare a nulitatii actului de cesiune .Ce sanse de castig am pentru a ramane actionara in firma?Precizez ca el,ca administrator a adus prejudicii firmei prin
- pierderea unui proces cu asociatia de locatari (la parterul imobilului aflandu-se firma),
-a renuntat la un chirias(firma avand ca obiect inchirierea,subinchirierea de spatii) ,de 2 luni spatiul respectiv neaducand nici un profit.
-mi-a desfacut contractul de munca in urma AGA(adunare la care nu am fost chemata).
Doresc un sfat avand in vedere ca in 24 mai avem primul termen.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:52, 23 Aprilie 2011
In opinia ONRC, din cate stiu eu se agreaza aceasta forma de donatie a partilor sociale intre soti, vanzarea fiind prohibita conform codului familiei. Adevarul este ca acest contract de donatie in instanta poate fi revocat. Calea cea mai eficienta ar fi ca sotul interesat sa-si cesioneze partile sociale intr-o prima etapa unei terte persoane care devine coasociat, si intr-o a doua etapa, acesta sa cesioneze partile asociatului care va ramane asociat unic.
Si daca nu mai vrea dupa tertul sa paraseasca societatea? Chiar este un subiect interesant. Registrul inregistreaza cu succes si cesiuni intre soti, dar nu asta ar fi solutia, trebuie sa existe ceva care sa stea in picioare!
Asta e! Iti alegi un tert de incredere...Din punctul meu de vedere este singura modalitate sigura de cesiune a partilor sociale in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat in firma vornicu lumi vornicu lumi buna seara,revin tot cu problema firmei sotului meu.Pentru ca este destul de incilcit procedeul de cesionare al actiunilor,va rog sa-mi spuneti ce ar ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale vornicu lumi vornicu lumi buna seara, am si eu o intrebare: sotul meu este asociat unic si administrator al unei SRL.ce trebuie sa facem pentru a-mi cesiona partile sociale,sau,mai ... (vezi toată discuția)
Fapta de comert sau act juric civil? ContSters91137 ContSters91137 In situatia in care o societate pe actiuni vinde unei persoana fizice un numar de 10 actiuni pe care le detine la o alta societate comerciala, contractul ... (vezi toată discuția)