avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajute cineva cu urmatorul raspuns :
Pt. ce anume se face act aditional la vechile CIM - pt. a fi in conformitate cu modif. aduse prin Lg. 40?
Am citit ca si ele trebuie " actualizate" ca sa spun asa, cf. noilor prevederi - dar chiar nu stiu ce si cum ....

MULTUMESC MULT!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 28 Aprilie 2011
In primul rand ptr prevederile art 17 privind informarea. S-au introdus criteriile de evaluare pe care trebuie sa le comunicati inainte de inceperea activitatii.
1. Legea nu are efect retroactiv , prin urmare noile modificari sunt aplicabile situatiilor intervenite dupa intrarea in vigoare a legii.

2. Daca doriti sa modificati c.,i.m. , atunci modificarile pot include nu numai criteriile de evaluare a salariatilor, ci si termenele de preaviz in cazul demisiei, concedierii etc.

citez:
”In primul rand ptr prevederile art 17 privind informarea. S-au introdus criteriile de evaluare pe care trebuie sa le comunicati inainte de inceperea activitatii.”

In mesajul initial era vorba despre c.i.m. deja incheiata pana la intrarea in vigoare a noilor modificari.
Aveti dreptate, dar daca ne referim la informarea (devenita obligatorie) anterioara semnarii CIM - ea trebuie sa cuprinda si alte elem.; deci nu putem respecta pe jumatate ac. prevedere , si atunci facem informarea cap - coada ?
Faceti informarea numai pentru elementele care se modifica c.i.m. ... termenul de preaviz in cazul demisiei , criteriile de evaluare etc.
Multumesc pt. precizari !
Asa este, pe mine ma intereseaza ce anume trebuie sa fac pt. ca CIM aflate in derulare sa fie cf. legii, deoarece am inteles ca si ele trebuie sa corespunda noilor prevederi.
Deci, ori eu am inteles gresit ori persoana care mi-a spus asta s-a exprimat gresit .

Alte discuții în legătură

Modificare cim de la 01.05.2011 giacris giacris In momentul in care va intra in vigoare noul Cod al muncii, respectiv din 01.05.2011, vor trebui modificate prin act aditional si CIM ale angajatilor deja ... (vezi toată discuția)
Modificari la contractele de munca vechi Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Imi puteti spune ce modificari trebuie sa se faca la contractele de munca incheiate anterior intrarii in vigoare a noului cod al ... (vezi toată discuția)
Noul formular de cim buiavasi buiavasi noile formulare care vor cuprinde criteriile si procedurile de evaluare se vor completa toti salariatii sau numai pt cei angajati dupa aparitia noilui cod al ... (vezi toată discuția)