avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajute cineva cu urmatorul raspuns :
Pt. ce anume se face act aditional la vechile CIM - pt. a fi in conformitate cu modif. aduse prin Lg. 40?
Am citit ca si ele trebuie " actualizate" ca sa spun asa, cf. noilor prevederi - dar chiar nu stiu ce si cum ....

MULTUMESC MULT!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 28 Aprilie 2011
Daca se doreste ca vechile c.i.m. sa fie in concordanta cu noile modificari aduse Codului Muncii , trebuie sa incheiati acte aditionale de modificare a c.i.m.
In acest sens, faceti informarea respectiva catre salariat si apoi incheiati actul aditional la c.i.m.
Sunteti consilierul de pe AVOCAT NET - care de fiecare data mi-a dat raspunsuri competente, clare, argumentate !
N - am vrut sa va supar cu insistenta pe acest subiect, dar am inteles ca vor urma (incepand chiar de luni) controale ample, care nu prevestesc nimic bun !
Din cauza asta sunt stresata de subiect, caci legile noastre sunt date a.i. oricand ti se poate spune : "N- ai inteles tu bine, de fapt trebuia sa faci altfel ..."
MULTUMESC PT. RABDARE !
Controale ample spuneti?
Mie mi se pare ca mai avem o luna de la 1 mai sa facem modificarile cerute de legea 40, care intra in vigoare la 1 mai, iar conform articolului 17, alineatul (4):" Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.”
Ori eu nu am vazut nicaieri sa se prevada expres ca la 1 mai toate modificarile trebuie sa fie deja facute.Va rog sa imi aratati unde scrie asa ceva!!!
Deci daca legea intra in vigoare luni, 2 mai, atunci apare si obligatia de conformare la noile cerinte, deci am timp inca 20 zile lucratoare=o luna calendaristica, sa fac modificarile pe Regulamentul intern si actele aditionale CIM.

Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
laurindaaa, utilizator
Cred ca faceti confuzie ...
1. legea nu are efect retroactiv
2. termenul de 20 de zile lucratoare nu este prevazut pentru R.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim de la 01.05.2011 giacris giacris In momentul in care va intra in vigoare noul Cod al muncii, respectiv din 01.05.2011, vor trebui modificate prin act aditional si CIM ale angajatilor deja ... (vezi toată discuția)
Modificari la contractele de munca vechi Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Imi puteti spune ce modificari trebuie sa se faca la contractele de munca incheiate anterior intrarii in vigoare a noului cod al ... (vezi toată discuția)
Noul formular de cim buiavasi buiavasi noile formulare care vor cuprinde criteriile si procedurile de evaluare se vor completa toti salariatii sau numai pt cei angajati dupa aparitia noilui cod al ... (vezi toată discuția)