VA ROG, SA MA SFATUITI CE POT FACE IN CAZUL IN CARE AM CUMPARAT UN APARTAMENT IN LUNA FEBRUARIE 2008, AM INCHEIAT UN CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU DATA LA CARE S-A FACUT CONTRACTUL, DAR AM DAT O DECLARATIE SCRISA DE MANA PRIN CARE AM SPECIFICAT CA FOSTII PROPRIETARI AU VOIE SA LOCUIASCA PANA LA DATA DE 01SEPTEMBRIE 2008. IN CONTRACT NU ESTE SFECIFICAT NIMIC DESPRE ACEASTA PERIOADA. EXISTA VREO POSIBILITATE SA II DETERMIN SA PLECE MAI REPEDE DE 01 SEPTEMBRIE 2008? AM DREPTUL DE A INTRA IN CASA IN ACEASTA PERIOADA? DE A LOCUI? MULTUMESC PENTRU TIMPUL ACORDAT!
Doamna, vad ca nu intelegeti! Nu mai scrieti cu majuscule, nu am nevoie sa imi scrieti ca nu se va mai repeta, dar TOT cu majuscule! In plus, nu se posteaza mesaje consecutive ci se editeaza mesajul anterior. Va recomand sa cititi regulamentul de postare, sunteti foarte aproape de sanctionare!
Buna ziua!
In primul rand, dreptul de abitatie, chiar daca ar fi fost statuat printr-un act autentic, nu le confera titularilor posibilitatea de a folosi EXCLUSIV acel imobil.
Asadar, dvs. puteti intra in imobil sa-l folositi.
Mai departe, mergem si analizam inscrisul prin care dansii pretind acel drept de abitatie.
Este, din cate spuneti, un inscris sub semnatura privata.
Acest lucru inseamna ca dansii, in situatia in care ii alungati din imobil, se pot adresa instantei de judecata pentru a cere recunoasterea dreptului si numai cu sentinta va vor putea obliga sa-l respectati (un astfel de proces dureaza cel putin 3-4 luni plus alte 2-5 luni pana se redacteaza sentinta. Nu mai vorbesc si de apel).
In concluzie, atata vreme cat dansii nu au nimic in prezent, dvs. ii puteti evacua.
Inscrisul sub semnatura privata este numai o proba pe care ar putea-o folosi in instanta, nu si un act care sa le dea dreptul sa stea acolo.
Mai mult, daca chiar dvs. ii lasati de buna voie sa stea in imobil, nu va impiedica nimeni sa stati si dvs. acolo(repet, abitatia nu da dreptul la folosinta exclusiva, cum este cazul uzufructului).
Cu stima,
av. Silviu Serban
Contract
Razvana95
Bună ziua ! Aș avea nevoie de puțin ajutor în legătura cu o problemă, mai exact o lămurire . În 2002 mama mea a făcut un contract de ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate
danaoz
buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)