avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor

am fost martor la un accident rutier vara trecuta si am dat declaratie....si acum am primit citatie la tribunal p data de 16 mai si sincer nu mai tin minte prea mullte ce am scris in declaratie.....ce fac? si imi e fff frica sa merg in fata instantei:((:((cum sa fac?
Cel mai recent răspuns: bibi22 , utilizator 23:49, 26 Aprilie 2011
instanta de judecata are rolul de a verifica probatoriul administrat. este suficient sa spuneti instantei doar ca nu v-ati schimbat declaratia data la respectivul moment.

pe de alta parte, mergeti cu 15 min inainte de inceperea sedintei de judecata si puteti sa va uitati in dosar si sa va recititi declaratia.

nu va fi nici o problema daca recunoasteti in instanta faptul ca de la data declaratiei si pina astazi ati uitat ce ati declarat deoarece ar fi fost suspect sa nu o faceti :)
puteti sa solicitati dosarul la termenul din data de 16 mai inainte de inceperea sedintei de judecata(ar fi indicat sa fiti prezent in jur de ora 8.000),grefierului de sedinta.astfel,puteti sa parcurgeti declaratia dvs si sa va reimprospatati memoria.
Sugestie; instantele de judecata nu sunt ïnchizitia spanïola!).sunt oameni deosebiti,cu o mare puritate interioara si in acelasi timp foarte bine pregatiti juridic;ca atare,nu trebuie sa aveti teama.sa fiti spontan si sincer.
EROARE martorii nu au acces la dosar, nici inaintea sedintei nici dupa. de asemnea la tribunal am solicitat sa vad dosarul.........grefiera m-a intrb pe cine rep i-am zis ca asist martorul si mi0a pus in vedere ca nu am acces la dosar.
Dle martor nu puteti solicita instantei sa va puna la dispozitie declaratiile date anterior, puteti solicita instantei sa vi lee reciteasca deoarece martorilor in cursul procesului penal li se aplica dispozitiile art 323 -325 Cpp asta insemnand ca : sunteti lasat sa declarati ceea ce stiti, ulterior va sunt adresate intrebari de catre presedinte, procuror daca e cazul, si aparatorii sau celelalte parti,
art 325 cpp va puteti prevala de acest art deoarece prevede ca daca nu isi amineste anumite aspecte i se poate citi in parte sau tot declaratia anterioara.
art. 327 alin 4 instanta disspune citirea declaratiilor anterioare daca martorul se contrazice sau cand cand prezenta martorilor la proces nu mai este posibila a dvs prezenta este posibila, deci prezenttati-va deoarece puteti fi adus " silit"
SI CAM ATAT PREVEDE CPP
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
ContSters201507, utilizator
daca zic ca am uitat cum a fost?
asta inseamna ca imi schimb declaratia si ar fi posibil sa fiu chemata din nou?
spune ce iti aduci aminte si atat.nu o sa patesti nimic.multi uita.

Alte discuții în legătură

Copie audio inregistrare sedinte judecata cosdep cosdep Buna ziua. Va rog, vreau sa fac cerere pentru eliberarea unei copii a inregistrarii audio a sedintei publice - se elibereaza asemenea copii? care este ... (vezi toată discuția)
Cum conving judecatorul de camera preliminara?? aidu aidu Am facut plangere impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP. Cum il conving pe judecatorul de camera preliminara sa admita plangerea si sa oblige ... (vezi toată discuția)
Plangere împotriva judecatorului viorelv viorelv Se pot cere înregistrările ședinței de judecata unde se poate auzi declaratia unui martor în care spune un anumit lucru iar după aproximativ 10 min. ... (vezi toată discuția)