avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor

am fost martor la un accident rutier vara trecuta si am dat declaratie....si acum am primit citatie la tribunal p data de 16 mai si sincer nu mai tin minte prea mullte ce am scris in declaratie.....ce fac? si imi e fff frica sa merg in fata instantei:((:((cum sa fac?
Cel mai recent răspuns: bibi22 , utilizator 23:49, 26 Aprilie 2011
ms frank_kvitta k sunt fff stresata nici nu pot dormi la noapte in viata mea nam patit asa ceva:((:((
:))scuze ca rad,dar unii oameni asteapta sa vina sa ii aresteze,iar dumneavoastra va stresati pentru nimic.somn usor,fara stres.nu se va intampla nimic rau
DECI, poate din dorinta mea de a zice tot te-am coplesit cu informatii si nu ai inteles nimik, deci te prezinti si incepi se povestesti ce iti amintesti, este depozitia ta si vei fi lasat sa relatezi, opinia mea era sa te limitezi la actiunea in mare si sa nu te lansezi in detalii. dupa ti se vor adresa intrebari, de catre judecator (presedintele completuli) etc. daca esti intrebat de anumite date cu privire la care nu iti amintesti poti solicita judectatorului in baza art 325 cpp sa iti reciteasca declaratia ca sa iti reimprospatezi memoria. de asemnea as sugera sa incunostiintezi instanta cu privire la faptul ca ai uitat anumite aspecte. daca te vei contrazice in declaratii, instanta prevalandu-se de rolul activ pe care il detine in judecarea si lamurirea cauzelor iti va reciti si iti va pune in vedere ca te contrazici si va incerca sa elucideze ajutandu-te sa iti amintesti toate datele, deoarece rolul instatei este de aa solutiona cauza si de a stabili situatia de fapt exacta , nicidecum nu sa te incrimineze pe tine de ceva, esti doar un martor care certifica o situatie de fapt, iar declaratia ta a sevit ca probatoriu in faza de cercetare penala , ti-ai indeplinit obligatiile de cetatean si asta faci si acum ajuti instanta sa afle adevarul. Calm, doar ca vezi tu , martorii ataarna greu in balanta justitiei si subiectivitatea este garantata deoarece raportezi si relatezi o situatia din perspectiva ta, insa sper ca subiectivitate ta nu a mers pana intra-acolo incat sa minti pentru a favoriza o parte, deoaece judecatorii se prind de minciunele si pedeapsa este marturie mincinoasa, de asta nu poti revedea ce ai declarat si nici nu ti se reciteste decat atunci cand te potcnesti, este o psihologie fina . oricum daca esti de buuna-credinta nu ai de ce sa iti faci griji toti suntem oameni si judecatorii au ochiul format.
numai ca sunt extrem de putine condamnari pentru infractiunea de marturie mincinoasa. ``martorul a interpretat in felul ei situatia de fapt``.si se incheie tot.
ms oricum sper sa fie ok:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie audio inregistrare sedinte judecata cosdep cosdep Buna ziua. Va rog, vreau sa fac cerere pentru eliberarea unei copii a inregistrarii audio a sedintei publice - se elibereaza asemenea copii? care este ... (vezi toată discuția)
Cum conving judecatorul de camera preliminara?? aidu aidu Am facut plangere impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP. Cum il conving pe judecatorul de camera preliminara sa admita plangerea si sa oblige ... (vezi toată discuția)
Plangere împotriva judecatorului viorelv viorelv Se pot cere înregistrările ședinței de judecata unde se poate auzi declaratia unui martor în care spune un anumit lucru iar după aproximativ 10 min. ... (vezi toată discuția)