avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Copie audio inregistrare sedinte judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Copie audio inregistrare sedinte judecata

Buna ziua.

Va rog, vreau sa fac cerere pentru eliberarea unei copii a inregistrarii audio a sedintei publice - se elibereaza asemenea copii? care este procedura, va rog? trebuie depusa o cerere ? trebuie timbrata ? anexez si un CD blank ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: wiki38 , utilizator 16:14, 21 Februarie 2015
Partea trista este ca in practica nu prea se intimpla acesta lucru ..am solicitat in prima faza intr-un dosar si am primit o incheiere halucinanta data de un judecator in 2014 ? citez " nu exista lege in acest sens " .
Un alt dosar a fost respinsa ca "neintemeiata " asa ca practica ne omoara . Dvs incecati .
Partea nu e chiar așa de tristă dacă citim legea.

De pe înregistrarea de ședință nu se eliberează copii audio pe CD.
Puteți obține doar transcrierea acelei înregistrări efectuată de către grefier în format tipărit.

ART. 231 C.pr.civ. Notele de şedinţă. Înregistrarea şedinţei
(1) Grefierul care participă la şedinţă este obligat să ia note în legătură cu desfăşurarea procesului, care vor fi vizate de către preşedinte. Părţile pot cere citirea notelor şi, dacă este cazul, corectarea lor.
(2) Instanţa va înregistra şedinţele de judecată. Înregistrarea va putea fi ulterior transcrisă la cererea părţii interesate, în condiţiile legii. Transcrierile înregistrărilor vor fi semnate de preşedinte şi de grefier şi vor avea puterea doveditoare a încheierilor de şedinţă.


Bienînțels că instanța poate respinge cererea de eliberare a acestor transcrieri ca neîntemeiată dacă din cuprinsul cererii nu rezultă motivele întemeiate pentru eliberarea transcrierii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
Patrick_, utilizator
Cu motivare cu tot si argumente foarte solide din punctul meu de vedere "mai concret obtin probe ca avocata parti adverse a obtinut si depus inscrisuri false..... ,dar cu un termen in urma .... ..se inscria in fals impotriva mea la un contract in original ?? " Nu este suficient de motivata ... cererea .
Puteți obține o transcriere a înregistrării dacă există suspiciuni că în încheierea de ședință nu s-a consemnat tot ceea ce s-a spus în timpul ședinței, mai ales dacă s-au omis chestiuni importante care au fost discutate,sau dacă s-a consemnat altceva decât s-a discutat.

Ceea ce spuneți D-voastră referitor la înscrierea în fals, înscrisuri false, etc. nu are nici o relevanță pentru admiterea cererii de transcriere a înregistrării ședinței,deoarece aspectele respective, dacă nu rezultă din încheierea de ședință pot fi puse în discuție la termenul următor sau pot fi ridicate și în calea de atac, dar mai ales ele rezultă din înscrisurile de la dosar.
Inregistrarile de sedinta pot fi folosite si pentru a solicita rectificarea unor formulari gresite, rezumate sau expremarii ale Judecatorului cand a dictat grefierului ce sa scrie in declaratia unui martor, daca in mod evident nu redau intelesul afirmatiilor inregistrate ale martorului? Se pot atasa declaratiilor, transcripturi ale acestor inregistrari? Daca inregistrarile pot fi folosite pentru a rectifica o Incheiere, ce are putere de proba, de ce nu ar putea fi folosite si la rectificarea/completarea declaratiilor, daca Judecatorul a redactat "cenzurat" depozitia.

Alte discuții în legătură

Declaratie parte vatamata - lipsesc afimatii facute de acesta pitic1991 pitic1991 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt inculpat intr-un proces penal. In declaratia data de partea vatamata am constatat in momentul in ... (vezi toată discuția)
Declaratie alternativa martori, transcrisa dupa inregistrarea audio a sedintei aidu aidu Din cauza ca judecatoarea a dictat numai bazaconii, care n-au nicio legatura cu ce a declarat martorul, urmeaza sa fac eu transcrierea inregistrarii audio si ... (vezi toată discuția)
Audiere martor consemnata gresit viorelv viorelv Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul in care in cursul audierii la instanta martorul a facut o afirmatie adevarata, dar in declaratia luata de ... (vezi toată discuția)