avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA rambursare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

rambursare tva

buna seara si Hristos a Inviat,

stiu ca la rambursare tva mai mica sau egala cu 10 000 lei, nu se face nici un control din partea organului fiscal si mai stiu ca la decont cu risc fiscal mediu, se face control la partea documentara a firmei respective. ce nu stiu este: suma minima la care se refera acest risc fiscal mediu si mare. poate nu m-am exprimat corect sau poate nu este o suma anume, pt ca nu am gasit pe nicaieri :">.

o seara buna!
Cel mai recent răspuns: rtek , utilizator 19:30, 26 Aprilie 2011
un DNOR cuprins intre 5.000 si 10.000 lei, va fi obligatoriu cu risc mic, deci solutionare cu control ulterior.
un DNOR mai mare de 10.000, poate fi cu risc mic, mediu sau mare, in functie de SIN-ul fiecarui contribuabil.
SIN-ul sau standardul negativ individual se calculeaza in functie de niste parametri fiscali (perioada fiscala, total active, cifra de afaceri, creante, datorii etc etc)
mai multe detalii gasiti in ordinul nr. 263/2010
Pentru evaluarea riscului fiscal nu exista un singur capitol de referinta: suma!! Se raporteaza situatia contribuabilului la mai multi factori: data infiintarii, patrimoniul firmei, sesizari ale organelor de control (anaf, garda..), numarul de salariati, numarul declaratiilor fiscale nedepuse in termen, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza returnarea tva? sorinandrei sorinandrei daca depun cerere de returnare de tva (sub 10000 de lei), in cat timp primesc bani? Am inteles ca pentru cereri de tva de sub 10000 se face returnare imd. , ... (vezi toată discuția)
Tva de recuperat alynabica alynabica am vreo sansa sa recuperez tva-ul de la stat? si in ce conditii? multumesc. (vezi toată discuția)
Rambursare tva octav73 octav73 Buna ziua ! Conduc o SC si in urma cu aproape un an am depus o cerere de rambursare a TVA-ului .De atunci am tot fost verificat si amanat de nenumarate ori . ... (vezi toată discuția)