Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului.Vezi agenda evenimentului și participă →
va rog frumos ,as dorii un raspuns.Am cumparat un teren si in cadastru pe o latura este trecut drum de acces.Am mers la primarie sa deschid rol si mi s-a spus ca acel teren na are drum de acces.Pe cine sa chem in judecata, oficiul de cadastru,proprietarul care mi l-a vandut,notarul.Cel care a facut cadastrul a cumparat langa mine si el are drum de acces,pot sa solicit de la el drum de servitute?Multumesc.
Ce scrie in actul de vanzare-cumparare? Beneficiaza terenul de drum de acces sau de servitute? In cazul in care nu este mentionata nicio cale de acces la acest teren va trebui sa va judecati cu unul din vecini sa va creeze servitute pe terenul sau.Asta inseamna alti bani , alta distractie, cu atat mai mult cu cat va trebui sa-l despagubiti pentru terenul ce vi-l va acorda, ori cu o suma de bani ori cu teren in compensare.
Sfatul meu este insa sa vorbiti cu cel de la care ati cumparat terenul. El cum ajungea la acest loc? Si apoi cand l-ati cumparat nu stiati cum se ajunge la teren?
In actul de vanzare-cumparare scrie ca pe una din laturi se invecineaza cu drumul de acces.Exista un drum dar este neamenajat(neasfaltat).Am mers si la notar si mi s-a spus ca ei fac acte in baza actelor primite si daca in cadastru este trecut drum asa scriu si ei in act.Cel care o facut cadastrul este cel de la care pot sa iau servitute.Se poate vorbii de fals si uz de fals.
Eu va intrebasem daca in actul dvs. de vanzare cumparare scrie ca terenul beneficiaza de un drum de acces. Insa din raspunsul dvs. am inteles ca nu. Va trebui sa va judecati cu unul dintre vecini sa va creeze servitute de trecere , in conditiile expuse mai sus.
Sfatul meu este sa consultati un avocat cu actele pe masa, si el va stii ce sa va indrume sa faceti.
Mult succes.