avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM pentru pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM pentru pensie de invaliditate

Buna ziua,

Am o nelamurire cu privire la art. 56 lit d din Codul Muncii actualizat 2011, si anume:

Cum se aplica acest articol atunci cand intampinam urmatoarea problema:
- am o decizie de incadrare in gradul II de invaliditate a unui angajat, care urmeaza sa se pensioneze(pensie de invaliditate), avand gradul II nu-l mai pot tine in activitate, dar nici nu-i pot desface C.I.M. deoarece nu am temei legal, pt ca art.56 lit d spune ca la data comunicarii deciziei de pensionare pt pensie de invaliditate, dar pana am decizia de pensionare eu ce fac cu acel angajat, ca nu-l mai pot tine in activitate?




Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 27 Aprilie 2011
In prezent, art.56 lit.d C.mun. nu spune ca la data comunicarii deciziei de pensionare ... ci la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;

Dupa 01.05.2011, art.56 lit.d C.mun. are urmatorul continut : „la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare ContSters147006 ContSters147006 Daca un angajat se pensioneaza pentru limita de virsta beneficiind si de grupa a II a de munca CIM se desface cu data depunerii dosarului sau trebuie asteptata ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca lucrez intr-o institutie publica cu CIM pe perioada nedeterminata. Incepand cu 01.05.2011 sunt propus la pensie. Pot lucra pana este emisa decizia de ... (vezi toată discuția)
Pensionar pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare Andrei Gica Andrei Gica Incepand cu 01.05.2011, art 56 lit d) care pana acum zicea ca, contractul individual de munca inceteaza de drept [b]la data indeplinirii cumulative a ... (vezi toată discuția)