avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar pentru limita de varsta cu reducerea varstei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare

Incepand cu 01.05.2011, art 56 lit d) care pana acum zicea ca, contractul individual de munca inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare se modifica, in sensul ca CIM va inceta la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;”.
Ce se intampla de la 01.05.2011 cu contractul unui angajat care e si pensionat in acelasi timp pt limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare? Firma la care lucreaza e obligata sa-i faca incetarea de drept, asa cum spune noul cod al muncii, sau se poate continua colaborarea?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:06, 27 Aprilie 2011
1. Modificarile aduse Codului muncii de Legea 40/2011 se aplica de la 01.05.2011.
2. Salariatul pensionar ramane asa cum a fost statuat de vechile prevederi legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare ContSters147006 ContSters147006 Daca un angajat se pensioneaza pentru limita de virsta beneficiind si de grupa a II a de munca CIM se desface cu data depunerii dosarului sau trebuie asteptata ... (vezi toată discuția)
Raport de munca in caz de pensionare otilia13 otilia13 La o societate comerciala o persoana poate fi tinuta in functie pana la momentul in care indeplineste varsta de pensionare sau se poate mentine pana la ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru pensie de invaliditate anieta anieta Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la art. 56 lit d din Codul Muncii actualizat 2011, si anume: Cum se aplica acest articol atunci cand intampinam ... (vezi toată discuția)