avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Votul MEU
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Votul MEU

Votul MEU...doborat de sistem...
-"Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!"-


Dupa zeci de ani de asteptare, dupa ce am rabdat, dupa ce am explodat, iata-ne in sfarsit fata in fata cu fericirea. Acea fericire pe care ti-o da unicitatea intr-o mare diversitate. Pot sa votez! Pot sa schimb ceva. Pot sa schimb lumea!

Votul meu poate sa schimbe lumea!

Doar ca am ajuns mai tarziu cu vreo 70 de ani la aceasta fericire. E ca si cum nu am avut posibiliteatea sa-mi cumpar masIna la 20 ani, dar am primit una la 90 de ani...

Se pare ca votul meu este infrant de sistem. Organismul a imbatranit... Ce sa fac...nu mai am 20 de ani....

De fapt nu asta e marea problema... Cea mai mare problema e aceea ca nici nu mai am la ce sa sper...

Imi pot depasi conditia, dar nu stiu sa ma lupt cu sistemul.

Going outside the box
[ link extern ]

:coffee:




Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
ContSters167247, utilizator
@Corina, ma uimesti...esti plina de viata si "fara de speranta"? Cum vine asta?

Se spune ca nu este bine sa spui niciodata "nu stiu" decat doar ca sa te poti retrage, sa-ti revezi sentimentele si ...sa afli raspunsul.:)

Se mai spune si ca, atunci cand incepi sa crezi ca viata ta este importanta, fiecare fapta, oricat de mica, devine si ea importanta...votul meu, al tau...

Dezvoltarea spirituala inseamna, in fond, depasirea gandirii de masa pana la punctul in care ai atata incredere in realitatea ta, incat esti sigur ca poti sta pe propriile tale picioare (cu sau fara sistem).

Nu trebuie sa te lupti cu sistemul pentru ca, este ridicol.... "intregul" nu inseamna decat "partile individuale"...adica milioanele de persoane, de individualitati minunate, care sunt de fapt..."cetatenii"....Nimic altceva.

Sa nu ma certi...s-ar putea sa-mi dai dreptate, la un moment dat...pentru ca parerea mea este aceea ca, daca tu iti poti depasi conditia, inseamna ca si alti cetateni o pot face si conform punctului de vedere anterior scris, ceva se va "schimba" si prefer sa cred ca in bine.

In plus, pare-se ca s-a descoperit antidotul imbatranirii...astfel ca in viitorul apropiat (sper sa te incadrezi ca si varsta) vor exista, pe piata, remedii "genetice" care vor ajuta la "prelungirea vietii biologice a oamenilor" (sursa Discovery Chanel).:)

Nu mai ai la ce sa speri? Esti sigura? Nu cumva este astenia de primavara? (la logica nu am avut note prea mari (nici foarte mici) ...am studiat materia de doua ori, odata la facultatea de drept si a doua oara la facultatea de psihologie...apropos...sa stii ca si psihologii invata logica si...statistica!).:):):) desi nu toata lumea "pozeaza" in buni logicieni.Inca invatam cum trebuie/ar trebui sa votam!

La pescuit se spune "fir intins"...la plantat/inmultit trandafiri, tuia, iasomie etc. (plante, in general) se spune "mana verde", la vot se spune "vot corect"...sau..."votul MEU"???
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Iuliana
In plus, pare-se ca s-a descoperit antidotul imbatranirii...astfel ca in viitorul apropiat (sper sa te incadrezi ca si varsta) vor exista, pe piata, remedii "genetice" care vor ajuta la "prelungirea vietii biologice a oamenilor" (sursa Discovery Chanel).


Nu ma refer la varsta biologica a oamenilor...S-a descoperit vreun antidot pentru intinerirea sistemelor politice?



Vot corect!B-)

Am votat de cand ma stiu. Fac asta in fiecare zi, chiar fara sa-mi dau seama.
Am votat cu speranta, am votat cu ciuda, am votat cu sila, am votat de mila, am votat desi nu aveam optiune, am votat pentru ca aveam optiune, am votat din constiinta cetateneasca, am votat la deruta, am votat pentru mine, am votat pentru altii, am votat trista, am votat bucuroasa, am votat pentru, am votat impotriva, am votat cu piosenie, am votat cu ura, am votat atenta, am votat la anulare...cred ca mi-a ramas sa votez cu disperare.
Nu mai stiu daca votul meu este un drept privat, daca nu cumva exista rezervat undeva, cumva, un contravot. Asa cum exista cald-frig, realitate-umbra...Vedeti voi?! Umbra este o realitate pe care nu poti sa o calci. Nu ai cum.....



Multumesc de vizita:coffee:

@Corina, ma uimesti...esti plina de viata si "fara de speranta"? Cum vine asta?


Obisnuiesc sa fiu serioasa cand e vorba de lucruri serioase, sa fiu doamna cu domnii, sa fiu bucatareasa in bucatarie, sa fiu....Da, sunt plina de viata. Tocmai de aceea am nevoie de oameni plini de viata! Esti unul dintre ei:bow: si asta ma ajuta foarte mult sa raman o optimista!
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
ContSters167247, utilizator
Habar nu am de ce ma cuprinde o dulce scarba sa (mai) votez.
Stiu ca absenteismul meu "dauneaza grav sanatatii" (dak sintagma e inca la moda) unora.

De eg., toti acei care am vazut finala (primei ediţii la Românii au Talent) am avut cate un preferat si am vazut propriul castigator. Eu, de exemplu, l-am vrut pe locul I pe Susan Boyle-ul roman, Narcis. Dar nu m-am sinchisit sa-i dau votul si ma multumesc cu cel ales de majoritatea: Eminem-ul Romaniei si ii spun felicitari si la mai... mare! Sunt aprope sigur ca vocea ocupantul locului doi, Narcis Iustin Ianau, se va auzi pe marile scene ale lumii.
Corina, merci pentru invitatie.Am ezitat destul pana sa decid sa scriu cate ceva aici.Si nu pentru ca nu as avea nimic de spus, ci poate pentru ca am mai discutat candva pe avocatnet despre vot( era pe vremea cand aveam o cu totul alta identitate virtuala, inainte de a fi legally chiar ;) ).
Discutia a fost una interesanta , insa acum , cautand topicul, am constatat ca o buna parte dintre mesaje au fost sterse, printre care si dintre ale mele.M-am prins de ce, raspundeam unor mesaje sterse( ale bunului meu amic JH, un fost user , care s-a infuriat si si-a sters toate mesajele) altfel, eu scrisesem foarte la obiect.
Singurul mesaj al meu ramas ,,in picioare" e urmatorul :

Personal, consider ca ar trebui sa uzam cu totii de acest drept...eu zic sa il catalogam inatai ca fiind un drept al nostru, al tuturor, inainte de a fi o indatorire ...daca a m fi fost obligati sa o facem ,asa cum era odinioara, cu siguranta am fi observat grupuri de oameni cu fete crispate si nemultumite, indreptandu-se inspre sectiile de votare. Asadar , avand la indemana optiunea de a merge sau nu la vot , in mod cert , vor fi multi aceia care se vor intreba , asa cum faceti dvs. , daca ar trebui ori nu sa o faca, analizand , rememorand toate incercarile lor de a da votul cel mai bun , vot in care isi pusesera nenumarate sperante si in urma caruia au putut constata ca totul a ramas la fel, in pofida tuturor sperantelor...promisiunile s-au dovedit a fi simple cuvinte , fara puterea de a se fi concretizat vreodata.
Eu am decis sa merg, asa cu m am facut-o de fiecare data, deoarece nu imi doresc sa las votul pe seama acelora carora li s-a u oferit sepci, tricouri, pixuri sau brichete , deoarece, si asa , nu stim in ce masura vom putea schimba ceva pentru ca lumea sa devina mai buna , mai frumoasa si mai corecta ,asa cum afirmati dvs. Insa , veti sti ca ati incercat, iar contributia dvs. s-ar putea sa aiba o pondere importanta . In plus, eu una presimt ca la acest vot va exista un procent insemnat al populatiei care se va prezenta , prin comparatie cu alte dati, deoarece, trebuie sa recunoastem importanta acestui vot prin care avem ocazia sa ne desemnam reprezentantii in Parlamentul Europei....indiferent cine sunt acestia si chiar daca exista riscul ca unii dintre ei sa nu fie mai buni sau mai competenti decat altii....

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Acum , as mai adauga faptul ca imi mentin pozitia, cum ca votul meu e unul important, ca nu as dori sa lipsesc niciodata, si asta fiindca stiu ca este un drept si nu o obligatie.
Apropos, ieri premierul a vizitat orasul meu , si stiti ce? a fost intampinat cu huiduieli.Nu m-a surprins si nu m-am intrebat de ce .
legally:yeah:

Multumesc pentru raspuns si pentru link.

Din moment ce linkul exista, ar fi inutil sa-l citez pe prietenul nostru Grig ( Mihai Grigore - evaluator- isi spune asa doar asa din modestie - profilul e mult mai detaliat )...sau pe AngiF



Nu contest importanta de a te prezenta la vot. Consider ca este ceva care tine de bunul simt al fiecaruia dintre noi ( in afara de faptul ca este "un drept si o datorie") ...este ceva asemanator cu a deschide o usa a sperantei.
Si pentru ca dezbatem acest subiect in preajma sarbatorilor, nici nu as vrea sa posteze nimeni cu ura! E important sa ne exprimam elegant. E important ca suntem oameni cu pareri diferite si nu oameni fara pareri. La urma urmei asta conteaza.

As vrea sa vad cu ochii mei cum vedeti dumneavoastra votul. Exista speranta?!
Mai exista? Unde aveti resursele? Eu le-am ratacit pe undeva...



Stiti ce ma bucura? Ca nu m-am inselat!
www.avocatnet.ro/content/for...

:coffee:
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
ContSters167247, utilizator

Alte discuții în legătură

Ati fost sau nu la vot ? freeanifer freeanifer Hai sa incercam un exercitiu . Daca moderatorii cred ca e inutil pot sterge acest topic. As dori ca utilizatorii sa raspunda in cadrul acestui topic numai ... (vezi toată discuția)
Cu cine votati? Admin Admin Care candidat a reusit sa va trezeasca sentimentul ca nu mergeti degeaba la vot? Ce asteptari aveti de la candidatul cu pricina? Va rog sa mentionati numele ... (vezi toată discuția)
Datoria civica de a merge la vot praetore praetore Datoria civica de a merge la vot sau de a participa in sectiile de votare, cat la moda e? cine mai face asta? impresii? sfaturi in cazul secund ? :D B-) (vezi toată discuția)