avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta

Hristos a inviat.Ma adresez in numele tatalui meu care la sfarsitul lunii aprilie a iesit la pensie pentru limita de varsta.In anii 1973-1974 a lucrat in cadrul UM 02372 ca electrician in constructii+alte munci necalificate.Doresc sa stiu daca pot sa mi se elibereze de la Comisariat o adeverinta care sa imi serveasca la cresterea punctajului pensiei.Mentionez ca unitatea incasa banii pentru care executam noi lucrari.La sfarsitul armatei a primit un cec cu 2100 lei.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 07:54, 30 Aprilie 2011
Intre 1973-1974 isi satisfacea stagiul militar.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
t, utilizator
t a scris:
Intre 1973-1974 isi satisfacea stagiul militar.

Atunci este cum am scris in cel de-al doilea mesaj. Pentru perioada de stagiu militar, la determinarea punctajului lunar al asiguratului se utilizeaza 25% din castigul salarial mediu brut lunar din perioadele respective (daca a depus la casa de pensii livretul militar).

Nu are importanta ca a si lucrat in aceeasi perioada. Nu exista prevedere legala care sa permita valorificarea si a veniturilor realizate in perioada de stagiu militar, alaturi de 25% din castigul salarial mediu brut lunar. Prin urmare adeverinta este inutila.

t a scris:
Nelamurirea lui provine din faptul ca are mai multi colegi care au lucrat si o perioada mai mica ca el si fara grupa si au pensie mai mica ca el.

Vreti sa spuneti ca au o pensie mai mare, nu?
Cuantumul pensiei se determina in functie de veniturile realizate. Perioadele lucrate, adica stagiile, nu influenteaza absolut deloc cuantumul pensiei.
Comisariatul militar elibereaza adeverinte pt. cei ce se incadreaza in Legea 309/2002,persoanele care au facut serviciul militar obligatoriu in detasamentele de munca din cadrul Directiei Generale a Serviciului Muncii in perioada 1950-1961(copiii care nu aveau origine "sanatoasa"erau incadrati in aceste detasamente,un fel de "revolutie culturala romaneasca")

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut dreptate sa solicit recalcularea pensiei? eugenion eugenion Am fost ofiter in cadrul MAPN timp de 10 ani in arma radiolocatie, apoi am lucrat timp de 25 de ani in alte institutii. In 1999 m-am pensionat in sistemul ... (vezi toată discuția)
Se considera armata (1973-1974) la pensie? StefanL1 StefanL1 Intre 08.iunie.1973 si 31.oct.1974 am fost militar in termen la UM din Constanta. Arma geniu, constructii industriale. Am lucrat pe santier, unitatea militara ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de invaliditate nesica nesica Buna ziua, As dori sa aflu cum se calculeaza pensia de invaliditate gradul II avand in vedere ca sunt nascut in septembrie 1954 si lucrez din octombrie ... (vezi toată discuția)