avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile salariatei care alapteaza
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile salariatei care alapteaza

lucrez la o firma din februarie 2010, in decembrie am nascut. asadar nu m-am incadrat sa stau acasa cu bebelusul.am intins-o pana acum cu concediu de odihna,dar a venit clipa in care trebuie sa ma decid:daca merg sau nu la munca.as vrea sa stiu daca mi se poate scade norma de lucru in cazul in care alatez??programul e in 2 schimburi de luni-vineri, iar sambata si duminica la fel, prindem un week liber pe luna.ce ma sfatuiti
Cel mai recent răspuns: Luminita Plesca , Consultant resurse umane 17:12, 27 Aprilie 2011
Art. 17 din OUG nr.96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă prevede urmatoarele :
(1)Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, în cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de câte o ora fiecare, pâna la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-întors de la locul în care se gaseste copilul.
(2)La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.
(3)Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ în timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale si sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4)În cazul în care angajatorul asigura în cadrul unitatii încaperi speciale pentru alaptat, acestea vor îndeplini conditiile de igiena corespunzatoare normelor sanitare în vigoare.
OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca
Art. 17 (1) Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, în cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de câte o ora fiecare, pâna la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-întors de la locul în care se gaseste copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program 6 ore mame Gabriellate Gabriellate Ma voi intoarce la munca inainte de implinirea a 2 ani a copilului. Pot beneficia demprogram redus de 6 ore? Daca da, pe ce baza legala si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru pentru mamele care alapteaza MirunaMaya MirunaMaya Buna ziua, Am fost in CIC in varsta de pana la 1 an si din luna ian. 2016 m- am intors la munca. Trebuie sa stau la birou 8 ore/ zi, dar eu inca alaptez. Am ... (vezi toată discuția)
Reducere cu 2h/zi a programului de lucru roxanne^^ roxanne^^ Buna ziua, Gasesc pe Internet o informatie conform careia, pentru mamele care se intorc mai devreme de 2 ani la serviciu, durata de lucru se poate reduce ... (vezi toată discuția)