avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Socrii vor sa ne despart si sa-i controleze viata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Socrii vor sa ne despart si sa-i controleze viata

Buna ziua.
Casatoriti in 6 oct 2007, prieteni inainte inca 9 ani si jumatate, am locuit dupa nunta la socrii pana in feb 2008 cand am reusit sa ne luam un apartament prin credit. Dupa ce ne-am mutat viata s-a schimbat un pic, adica, in fiecare sambata si duminica trebuia sa mergem la Petresti, apropo suntem din Sebes-Alba, la 3-4 km sa mancam si sa stam, nu discut cazurile in acre i-am ajutat, dar ce ma supara ca parintii mei locuiesc la 200 m si la ei nu puteam merge impreuna (1) si doar de dragul meu.Am facut greseala fatala de a o lovi, nu are rost sa-mi caut scuze, dar am facut-o si inainte de nunta(2), deci stia cu cine se casatoreste.Am gresit dar eu cred ca doar din cauza anumitor injurii care la adresa mea nu m-au deranjat ff tare dar cand s-a ajuns la parintii mei nu am mai putut dovedindu-mi lipsa de respect pentru ei (3). Sa nu mai spun ca si viata sexuala intre noi nu mergea, adica daca te iubesti din ian pana in iunie de 1 data max 2 nu cred ca este corect (4). Nu sexul este cel mai important dar intretine casnicia cel mai frumos. Acum din 25 iunie 2008 socrii au pus piciorul in prag si o ascund adica ea nu mai exista pentru mine ca de altfel si ei. Nu telefon, nu comunicare de altfel, nu minima intelegere, pentru ca daca este o problema cred ca doar noi 2 o putem sau nu sa o rezolvam. Ei nu fac altceva decat sa-si bata joc de mine si in cele din urma poate peste cativa ani isi va da seama si sotia mea ca si de ea si-au batut joc. De cautat nu am unde sa o caut. Pe proprietatea nimanui nu pot sa intru fara acord si nu-l am. Ce sa fac?
Va multumesc. Astept raspuns.
tatu tudor2007 a scris:
...............................
Detalii despre mediere gasiti pe :www.[editat de admin].net sau www.[editat de admin].ro:O

:offtopic: Interventie moderator
Potrivit pct.2.8 din Regulamentul de postare "Nu este permisa reclama comerciala, in orice scop, fara acordul administratorului forumului. Orice mesaj care intra in aceasta categorie va fi sters fara preaviz. In cazul in care doriti sa faceti reclama in cadrul site-ului va rugam sa contactati administratorul. Singurele anunturi permise pe forum sunt cele de vanzare/cumparare a partilor sociale ale unor societati sau de carti juridice, dar numai daca oferta vine de la utilizatorul care posteaza".
Pe viitor, va rog sa evitati sa faceti publicitate pe forum fara sa aveti acordul administratorului .
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult dar in privinta mediatorului nu stiu ce sa spun pentru ca sunt pe un teren necunoscut.

De unde vreti sa stie dumnealui despre mediere daca nimeni pana acum nu ia pus la dispozitie un asemenea subiect.
Link-urile i-au fost puse la dispozitie pentru a se informa despre cum si in ce fel se aplica medierea,nu ca reclama comerciala.
Am constatat reticenta din partea la mai multi cu privire la mediere si deschiderea subiectelor despre mediere.Legiuitorul cand a introduso ca o modalitate de rezolvare a unor conflicte in afara salilor de judecata,pe cale amiabila a venit in sprijinul justitiabilului.Medierea face parte din Planul de actiune de reforma in justitie,si ca atare in cuprinsul ei face referire la cei cu atributii jurisdictionale(judecatori,procurori,avocati,consilieri juridici,politisti etc) sa informeze justitiabilul.Cele doua site-uri sunt site-uri de specialitate,ca si avocatnet.ro, nu de comert. Mediatorul nu este concurentul nimanui,el desfasoara activitati specifice profesiilor juridice libere.
Peste 90% dintre mediatorii actuali sunt juristi de profesie,iar medierea cu data de 04.06.2008 se face intr-un cadru institutionalizat,autorizat,in conditii de confidentialitate si impartialitate ,in spatii care sa asigure accesul cetateanului cu respectarea celor anterior mentionate,nu intr-un birou ad hoc sau la colt de strada.
Va rog sa acordati medierii si mediatoriilor respectul cuvenit.
Ei sunt gata pregatiti profesional si juridic sa faca fata in a media orice tip de conflict,fiind specializati prin absolvirea de cursuri,uni in tara,altii in strainatate,de catre mediatori de renume international.
Medierea trebuie recomandata ca prima masura,justitiabilului,nu ca una de rezerva,fie inainte de declansarea unui proces,fie in timpul procesului,chiar de avocati.
Medierea a fost introdusa ca un ajutor datl instantelor de judecata si organelor de urmarire si cercetare penala,in vederea degrevarii acestora de volumul mare de dosare si scurtarii timpului acordat in rezolvarea acestora.
In concluzie justitiabili nu au nimic de pierdut daca apeleaza la mediere, in schimb au de castigat acea enorma taxa de timbru,elimina stresul si timpul pierdut in instanta si cheltuielie adiacente procesului.

Mediator Tatu Tudor
tatu tudor2007 a scris:

Va rog sa acordati medierii si mediatoriilor respectul cuvenit.

E foarte adevarat ce spuneti, dar nu vad pe nimeni afirmand, la fiecare postare in forum, ca profesia pe care o are este cea mai tare si singura care rezolva problemele celui care intreaba.

Va rog inca o data, public si final, sa raspundeti concret la intrebari sau sa incetati sa participati la discutii.

Va multumesc.
Trag concluzia ca prezenta abordarii subiectului despre mediere pe forum este foarte deranjanta pentru unii avocati.Probabil acestia sunt cei care au trait pana acum din mediere iar acum sunt in imposibilitatea de a agrea faptic ideie ca vremea medierii la colt de strada sau facuta ad hoc, a apus.Atentie .Timpul nu sta in loc,traim in Europa.
nu trageti concluzii pripite, uitati-va ca nimeni pe acest forum nu-si face reclama asa cum faceti dvs, desi sunt avocati, contabili...incetati cu atata reclama...v-am vazut eficienta in salile de judecata cu cate 60 de litigii pe zi.

Alte discuții în legătură

Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu mama copiilor mei. ce pot face în această situație? SimonT SimonT Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori ... (vezi toată discuția)
Medierea: desfacerea casatoriei si incredintare minor trope_doi trope_doi Cautand o anumita hotarare judecatoreasca am “rascolit” Google si am “descoperit” o sentinta in care doi adulti – prin mediere ... (vezi toată discuția)
Privarea de libertate Ciprian1984 Ciprian1984 Buna seara! La inceputul acestui an am inceput o relatie cu o domnisoara de 22 de ani, din Timisoara. Problema este ca inca de la inceputul relatiei, mama sa a ... (vezi toată discuția)