avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Socrii vor sa ne despart si sa-i controleze viata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Socrii vor sa ne despart si sa-i controleze viata

Buna ziua.
Casatoriti in 6 oct 2007, prieteni inainte inca 9 ani si jumatate, am locuit dupa nunta la socrii pana in feb 2008 cand am reusit sa ne luam un apartament prin credit. Dupa ce ne-am mutat viata s-a schimbat un pic, adica, in fiecare sambata si duminica trebuia sa mergem la Petresti, apropo suntem din Sebes-Alba, la 3-4 km sa mancam si sa stam, nu discut cazurile in acre i-am ajutat, dar ce ma supara ca parintii mei locuiesc la 200 m si la ei nu puteam merge impreuna (1) si doar de dragul meu.Am facut greseala fatala de a o lovi, nu are rost sa-mi caut scuze, dar am facut-o si inainte de nunta(2), deci stia cu cine se casatoreste.Am gresit dar eu cred ca doar din cauza anumitor injurii care la adresa mea nu m-au deranjat ff tare dar cand s-a ajuns la parintii mei nu am mai putut dovedindu-mi lipsa de respect pentru ei (3). Sa nu mai spun ca si viata sexuala intre noi nu mergea, adica daca te iubesti din ian pana in iunie de 1 data max 2 nu cred ca este corect (4). Nu sexul este cel mai important dar intretine casnicia cel mai frumos. Acum din 25 iunie 2008 socrii au pus piciorul in prag si o ascund adica ea nu mai exista pentru mine ca de altfel si ei. Nu telefon, nu comunicare de altfel, nu minima intelegere, pentru ca daca este o problema cred ca doar noi 2 o putem sau nu sa o rezolvam. Ei nu fac altceva decat sa-si bata joc de mine si in cele din urma poate peste cativa ani isi va da seama si sotia mea ca si de ea si-au batut joc. De cautat nu am unde sa o caut. Pe proprietatea nimanui nu pot sa intru fara acord si nu-l am. Ce sa fac?
Va multumesc. Astept raspuns.
tatu tudor 2007 a scris:

Va rog sa acordati medierii si mediatoriilor respectul cuvenit.

Medierea trebuie recomandata ca prima masura,justitiabilului,nu ca una de rezerva,fie inainte de declansarea unui proces,fie in timpul procesului,chiar de avocati.

Mediator Tatu Tudor

Legea medierii
art. 1 alin 4
(4) Nu pot face obiectul medierii drepturile strict personale, cum sunt cele privitoare la statutul persoanei, precum şi orice alte drepturi de care părţile, potrivit legii, nu pot dispune prin convenţie sau prin orice alt mod admis de lege.

Se poate divorta prin contract???
Atunci cum puteti cere avocatului sa recomande justitiabilului sa rezolve prin mediere ceea ce nu poate face obiect al medierii?

Acord legii medierii respectul cuvenit, dar nu-mi cereti sa o fac si pentru mediatorii care trec sub tacere aspecte esentiale ale legii care n-ar fi convenabile ...buzunarului mediatorului.
Imi pare rau ca sunt rautaciasa, dar imi vine sa citez din Ortega Y Gasset: Am ravni mai putin stima oamenilor daca am fi mai siguri ca suntem demni de ea.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2008
romascanu, moderator
Nicoleta, mediere se poate face numai pe ce se poate incheia tranzactie, de aia si intrebam pe om ce poate face mediatorul si nu avocatul... Daca avocatul iti poate face o tranzactie, mediatorul poate face o mediere. In esenta, sunt chestiuni diferite oentru acelasi lucru.
In plus, la mediator nu esti sigur ca ti se trage spuza pe turta ta, pe cand avocatul de-aia il platesti... Deci mai bine iti iei un avocat, ca iesi mai bine.
Deci: daca drepturi personale nepatrimoniale nu poti tranzactiona, evident ca nu poti incheia niciun alt fel de contract, nici de mediere. Ca asa, am ajunge la vanzari de copii... :(

Sunt de parere ca medierea cu mediatori este un subiect minuscul in peisajul legislativ.

Argumente:

1 Actioneaza in conditii speciale legislative, de traditie, de subiecte abordabile si solicitate a fi abordate, se refera numai la aspecte conflictuale deja decalansate si nu are o activitate preventiva care ii limiteaza drastic campul de activitate. ( Vor oamenii sa se inteleaga rapid intrun conflict , sunt probleme minore, inteleg cei implicati ca nu e bine sa stai in proces pe un anumit subiect, etc. )

2. Mediatorii nu au experienta practica suficienta pentru a fi eficenti sau cel putin nu cunosc. Poate ca ne prezinta cazuri concrete cu problematica, mod de rezolvare si finalitati fericite.

3. Cursurile pentru mediatori sunt prea putin sustinute si popularizate. Sunt rupte de traditia romaneasca privind abordarile concrete.

4. Activitatea mediatorilor se rezuma mai mult la promovari teoretice si nu exista informatii privind succesele lor reale in practica.

Astept contrargumente din partea mediatorilor. Poate ca sunt in eroare.

cu consideratie pentru mediatori Nicolaie
Cred ca am sa va dau dreptate, poate nu am putut, nu am vrut, nu am stiut sa vad lucrurile in lumina pe care mi-ati recomandat-o. Incerc sa vad ce pot face in sensul asta si sa vedem ce se intampla. Poate am vrut sa-i las cat mai mult timp de gandire "la rece" in speranta de mai bine si in speranta unui semn din partea ei. Vad si cred ca am gresit si am sa trec la fapte. Am si sansa ca maine este si ziua de nastere a cumnatei mele (a sorei sale) si prin asta vreau sa intreprind ceva. Inca nu stiu ce dar oricum ganduri bune. Nu pot sa cred ca sotia mea a-r putea lipsi de la onomastica sorei ei, dat fiind legatura stransa a ei cu familia ei. Si mai este ceva cred ca de luni sotia mea va trebui sa inceapa serviciul, concediul fiind pe sfarsite.
Multumesc din suflet de sfaturi. Oricum din m-au ajutat sa inteleg mai mult si din prisma faptului ca sunteti femeie si cred ca am inteles cum gandesc ele. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu mama copiilor mei. ce pot face în această situație? SimonT SimonT Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori ... (vezi toată discuția)
Medierea: desfacerea casatoriei si incredintare minor trope_doi trope_doi Cautand o anumita hotarare judecatoreasca am “rascolit” Google si am “descoperit” o sentinta in care doi adulti – prin mediere ... (vezi toată discuția)
Divort....cu copil ContSters250043 ContSters250043 Divortam dupa 6 ani de cas si avem un baietel de 5 ani si sunt si gravida aproape de termen. M-a dat afara din casa in miezul noptii fiind proprietarul ... (vezi toată discuția)