avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prin acord

Buna ziua,
Eu si sotul meu am decis sa divortam; intelegandu-ne, am ales calea divortului prin acord, la judecatorie. Termenul fixat este intr-o saptamana. Totusi, am vrea sa mai acordam casniciei noastre o sansa. As vrea sa stiu daca ne impacam, termenul trece si ulterior ajungem la concluzia ca nu mai putem continua, totusi, casnicia, putem depune o noua cerere de divort prin acord, sau trebuie sa parcurgem pasii divortului normal (un reclamant, un parat).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:39, 25 Octombrie 2011
este imbucurator ca doriti sa mai acordati o noua sansa casniciei dv. iar asta o puteti face ori de cate ori doriti....
cu certitudine va puteti adresa instantei pentru divort daca se va dovedi un esec si de aceasta data..
insa e bine sa acordati multe sanse acestei casnicii....
Multumesc pentru raspuns. Instantei ne putem prezenta de cate ori dorim in aceleasi conditii? Nu dorim ca divortul (in cazul in care el s-ar produce), sa fie pronuntat din vina unuia dintre noi, ci absolut din vina comuna. Civilizat, cu alte cuvinte.
Bună seara!

Conform noilor reglementări, probabil că ați aflat, se poate desface căsătoria și la Primărie, și la notar, dacă există acordul ambelor părți. Toată procedura durează mai puțin, în sensul că trebuie să vă înscrieți, după care se dă un termen de 30 de zile, termen la care se desface căsătoria. Elementul de noutate constă în posibilitatea desfacerii căsătoriei pe această cale și atunci când există copii minori. Prin urmare, nu e obligatoriu să parcurgeți procedura judiciară clasică.
Lăsând aspectele juridice la o parte, mult succes! Poate nici nu veți avea nevoie de sfaturile noastre:)
Noi deja am depus cererea la judecatorie. Vrem insa sa renuntam la divort. Intrebam doar in cazul in care ajungem din nou in aceasta postura, daca putem recurge din nou la procedura divortului de comun acord, fara martori, explicatii detaliate etc. Din cate stiu, la notar, aceasta procedura poate fi acceptata o singura data.
Atat la starea civila, notar sau judecatorie cererea poate fi acceptata de 100 de ori daca e cazul.

La starea civila spre exemplu din ziua in care ati depus cererea aveti 30 de zile sa va razganditi si abia apoi se pronunta divortul. Aceasi situatie si la notar.

Alte discuții în legătură

Neprezentare la primul termen de divort arhivarul arhivarul Buna ziua . Am introdus actiune de divort , dar intre timp am ajuns la o intelegere cu sotia sa ne mai acordam o sansa . Cum trebuie procedat ? Prezicez ca ... (vezi toată discuția)
Costul unui divort la judecatorie? mariana1234 mariana1234 Buna ziua! As dori sa aflu si eu cat costa un divort la judecatorie in conditiile in care amandoi au ajuns la comun acord sa divorteze si nu au bunuri de ... (vezi toată discuția)
Divort Loredana3008 Loredana3008 Buna ziua, Sotul meu doreste sa divortam dupa 3luni de la casatorie.Impreuna cu mama lui m-au dat afara din casa,au venit parintii mei si m-au luat .La ... (vezi toată discuția)