avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt profesor si vreau sa mai am inca un job
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt profesor si vreau sa mai am inca un job

Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dvs. in rezolvarea urmatoarei probleme:
- sunt profesor titular cu o vechime de 9 ani in invatamant. in momentul de fata mi s-a oferit un post in administratia publica. As vrea sa il accept, dar nu vreau sa pierd nici titularizarea din invatamant. Pot pastra un minim de 2 ore/zi si in invatamant? pot avea doua contracte de munca: unul de 8 ore si celalalt pentru mai putine ore (min.2h)?V amentionez ca acum 4 ani am beneficiat de acel an de concediu fara plata, deci varianta aceasta cade. In asteptarea raspunsului dvs. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters202329 , utilizator 08:48, 29 Aprilie 2011
De oprit nu va poate opri nimeni sa aveti un al doilea job, dar avand in vedere ca cele 2 job-uri sunt la stat (deci program fix) este de vazut cum treceti dintr-un domeniu in altul in cursul aceleiasi zi. Avand in vedere ca dvs. vreti sa aveti ca baza administratia publica (8 ore) si ca doriti sa aveti 2 ore in invatamant, rezulta ca norma dumneavoastra in invatamant este in acest caz de 10 ore pe saptamana. In acest caz din cate cunosc eu nu veti mai fi platit cu norma intreaga, salarizarea urmand a fi facuta la plata cu ora (ceea ce v-ar dezavantaja vadit).
Pentru a pastra si norma intreaga ar trebui sa pastrati si cele 18 ore, deci in total 40 ore/sapt. adm.publica + 18 ore invatamant = 58 ore pe saptamana.
Cum joburile sunt la stat (deci nu se lucreaza si sambata) rezulta 11,6 ore pe zi. Nu orele ar fi problema ci daca veti reusi sa le imbinati pe amandoua, concret:
- in adm.publica programul este de la 08.00 - 16.00 - rezulta ca dumneavoastra ar trebui sa mergeti sa predati dupa aceasta ora si pana maxim orele 18.00-19.00 (ora maxima la care in invatamant se cam termina cursurile)
- rezulta un maxim de 3 ore pe zi, 15 ore pe saptamana (deci norma incompleta).Si asta in ideea ca o sa gasiti intelegere sa va puna orele exact atunci fara a avea fereastra nici macar o ora.
Daca al doilea job nu era la stat programul era mai flexibil (puteati lucra in afara orelor aratate mai sus (se putea spune ca ati lucrat pana la orele 20,00 -21,00...).
Eu va inteleg perfect cunosc situatia din invatamant. Eu as proceda astfel: as alege adm. publica (desi in momentul de fata se fac mari restructurari (!!!) si as lua ore de predare la plata cu ora. Totul e sa va faceti calculul si sa vedeti cum iesiti mai bine dpdv financiar (ca pana la urma pt asta faceti acest lucru, nu?).

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program flexibil de lucru AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire: in cazul in care unitatea doreste sa ofere program flexibil angajatilor, cum se specifica acest aspect in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! directorul instituției noastre publice vrea să ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Directorul instituției noastre publice vrea să angajeze un magaziner, cu 1/2 normă (cu jumătate de normă), iar programul de lucru pentru ... (vezi toată discuția)
Angajare in invatamant ghenisbr ghenisbr pot lucra in invatamant dupa programul de lucru dac sunt angajat la primarie pe situatii de urgenta fara a primi nici un spor de dispozitiv absolut nimic in ... (vezi toată discuția)