avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Rambursare TVA achizitie intra-comunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Rambursare TVA achizitie intra-comunitara

Se da urmatorul scenariu:

Firma X, inregistrata in Romania, platitoare de TVA si inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari a achizitionat de pe siteul amazon.de un produs.

Pentru aceasta achizitie am cerut factura fiscala iar vanzatorul (amazon.de) ne-a returnat TVA-ul aferent achizitiei.

Intrebare: Firma X trebuie sa plateasca acel TVA in Romania?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 10:56, 30 Aprilie 2011
Da, trebuie sa autofacturati TVA-ul.

Succes!
amazon.de este un furnizor din germania.
factura de livrare ar fi trebuit sa fie fara tva, iar dvs. sa inregistrati taxare inversa, fiind platitor de tva in romania.
la ce va referiti cand spuneti ca v-a returnat tva-ul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am nevoie de ajutor. Am o achizitie de marfa din Germania care trebuie sa ajunga in Romania la firma X. CMR-ul a fost intocmit cu adresa de livrare a firmei ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)