avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna, parere despre expertiza.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna, parere despre expertiza.

Buna,

Sunt judecat intr-un dosar.. acuma a fost in faza de apel si doar ce s-au dat pronuntarile.. ce ma intereseaza am cerut niste expertize audio,caligrafica si informatica .. primele 2 sau facut si mi-au iesit favorabile cea informatica sa efectuat .. dar nu sa efectuat pe cd-urile cu datele extrase de la mine din calculator sa efectuat pe datele din dosar din urmarirea penala si pe plangerea partii vatamate.. si obiectivele care le-am formulat spuneau clar.. daca din datele extrase sau gasit...etc.. obiectiv nr 2. daca din datele extrase reiese ca inculpatul etc... etc etc.. deci aproape datele spuneau daca din datele extrase.. deci expertul trebuia sa faca expertiza pe CD-urile care contineau datele extrase de la mine din calculator.. si el a inteles asta si a mentionat in raportul expertizei ca nu a avut access la CD-uri dar CD-urile sunt la dosar.. si avea access la ele.Deci nustiu ce sa intamplat si sa ajuns sa faca expertiza pe datele din dosar.. care normal acolo sunt plangerea si acuzele procurorului deci nu inteleg ce expertiza a fost asta.Dosarul a fost in faza de apel la curtea de apel si sa dat pronuntarea.. acum mai urmeaza recursul la Bucuresti.. intrebarea mea este expertiza sa desfasurat corect din punct de vedere procedural? Celelalte expertize sau facut pe materialele de la dosar adica expertiza audio.. sa efectuat pe CD-urile de la dosar cu inregistrarile audio si comparata cu vocea mea... si expertiza caligrafica sa efectuat pe foile de la banca comparandu-se scrisu meu cu scrisu de pe foile de la banca.. deci eu cred ca expertiza informatica trebuia efectuata de expert pe CD-urile in cauza pt. ca asta era si rolul expertizei daca din datele extrase de la mine de pe suporturile magnetice hard sau efectuat anumite lucruri DA SAU NU nu sa se faca prin a interpreta niste acuzati sau lucruri din dosarul in cauza.

V-am descris situatia cu cuvintele mele.. fara prea multe cunostinte in domeniile in cauza... va rog spuneti-mi daca aveti nevoie de mai multe lamuriri.


Va multumesc
Pentru a se constata cat de corect au fost efectuate expertizele , trebuie cunoscut continutul acestora ,in raport cu probele de la dosar.
Oricum , trebuie sa angajati experti - parte care sa va sustina apararile din punct de vedere tehnic.

Pai daca stiam cum se efectueaza o expertiza angajam expert asisten dar nu aveam de unde sa stiu.

Stie cineva unde gasesc procedura desfasurari unei expertize? de ex expertiza informatica?.Ma gandesc ca se efectueaza dupa o procedura.. nu cum te taie capu..
Va multumesc
1.Necunoasterea legii , nu poate constitui o scuza.
2.Codurile de procedura civila si penala au stipularile care va intereseaza.
3.Oricum , acum ca ati aflat ,il puteti angaja.
Buna,
Multumesc de raspuns.. nu ma scuzam.. doar ca din moment ce nu am avut de aface cu asa ceva e normal sa nu stiu.. Nustiu daca mai pot angaja din moment ce singura cale de atac care o mai am e recursul la curtea de casarie si justitie si din cate am inteles nu se mai pot aduce probe doar nustiu ce fel de inscrisuri.

Eu nu ma scuz cu nimic eu am intrebat pe acest forum o intrebare cat de cat simpla daca e normal ca o expertiza informatica sa se faca pe foi si nu pe datele informatice si nu cred ca e normal si nu am putut cere nici contra-expertiza din anumite motive care nu au depins de mine



Am citit codul de procedura penala si am gasit urmatoarele:

Art. 120: Lamuriri date expertului si partilor
(1) Organul de urmarire penala sau instanta de judecata, cand dispune efectuarea unei expertize, fixeaza un termen la care sunt chemate partile, precum si expertul, daca acesta a fost desemnat de organul de urmarire penala sau de instanta.

La termenul fixat se aduce la cunostinta partilor si expertului obiectul expertizei si intrebarile la care expertul trebuie sa raspunda si li se pune in vedere ca au dreptul sa faca observatii cu privire la aceste intrebari si ca pot cere modificarea sau completarea lor.

Nu sa fixat nici un termen in care sa fie chemat expertul sau partile, doar sau facut obiectivele si sau trimis direct expertului.. expertul urmand a face expertiza.. obiectivele au fost formulate de avocat si neavand cunostiinte in domeniul informatici unele nu au fost formulate chiar pe intelesul expertului.. si expertul nu a raspuns la ele pt. ca nu a inteles la ce se refera exact. Si majoritatea obiectivelor erau cu referire la DATELE DE PE CD.. adica DATELE EXTRASE DE LA MINE DIN CALCULATOR.. expertul a trimis raspuns ca nu a avut access la ele .. dar CD-urile sunt la DOSAR.. si expertiza sa facut pe niste documente din dosar.. nici o legatura cu obiectivele formulate de mine si de avocat.

Si cand expertul a fost chemat in instanta el a venit cu un bilet de tren pt. ora 11 si a spus ca el pleaca la acea ora indiferent daca este sau nu este audiat si avocatul meu se afla la 100 km si nu a putut sa zboare .. si atunci ca expertul sa fie audiat in necunostiinta mea am acceptat un substituitor pt. avocatul meu care nu a stiu intrebarile ce trebuiau puse expertului doar ce i-am zis eu repede vreo 2 3 intrebari..si expertul a fost audiat si a plecat.si nu sa cerut nici o contra expertiza si totul a ramas asa in defavoarea mea pt.
Avocatul a facut nota telefonica ca expertul sa nu fie audiat in lipsa lui sub nici o forma.



Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
reflexleg, utilizator

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara proba inscris in proces penal reflexleg reflexleg Daca efectuez o expertiza extrajudiciara in care se descopera alte fapte si imprejurari fata de ce sa descoperit in expertiza judiciara se admite ca proba ... (vezi toată discuția)
Cineva specializat in frauda informatica? reflexleg reflexleg Intr-un dosar de frauda informatica sa aprobat o expertiza care ulterior sa efectuat cred eu total gresit..cineva pe aici cat de cat cu niste cunostinte mai ... (vezi toată discuția)
Expertiza gresita considerata expertiza reflexleg reflexleg Buna seara, Intr-un dosar penal plin de povesti inventate de diicot reusesc prin doua expertize (expertiza vocala , expertiza grafologica sau grafoscopica ... (vezi toată discuția)