avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... expertiza extrajudiciara proba inscris in proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

expertiza extrajudiciara proba inscris in proces penal

Daca efectuez o expertiza extrajudiciara in care se descopera alte fapte si imprejurari fata de ce sa descoperit in expertiza judiciara se admite ca proba (inscris) la recurs? si se mai arata ca expertiza judiciara nu a fost facuta corect din punct de vedere tehnic sunt sanse sa se caseze sentinta si sa se rejudece dosarul si anume sa se refaca din nou expertiza tehnica de data aceasta corect?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: reflexleg , utilizator 05:03, 17 Septembrie 2011
depinde ce fel de expertiza. Mie mi-au facut intr-un dosar 4 expertize contabile,in primele 3 expertii au stabilit ca nu exista prejudiciu, dar eu fusesem arestat preventiv in cauza mai multe luni, iar instanta a mai numit un expert care incalcand normele deontologice ale meseriei de contabil, a facut expertiza pe baza rechizitoriului nu pe baza actelor contabile aflate la dosar, iar instanta si-a insusito pe aceasta din urma si m-a condamnat. Asa ca in momentul cand instanta are o expertiza cu prejudiciu, nu mai accepta alta expertiza, deoarece le este simplu sa condamne pe baza unor asemenea lucrari. Totusi mai ramane motivarea de ce nu tine cont de alte expertize. In cazul meu nici macar nu le-a pomenit.in motivare de ce nu a tinut cont de ele.
Am patit aproape la fel ca in cazul tau, doar ca la mine in dosar sa efectuat doar o singura expertiza..e vorba de o expertiza informatica.Am formulat obiectivele au fost acceptate de instanta si date expertului pentru expertiza.Pentru a se raspunde la acele obiective de catre expert era necesara studierea CD-urilor(care contin datele extrase de la mine de pe hard) de la dosar pentru ca majoritatea obiectivelor au fost formulate incat sa raspunda acuzatilor aduse de procuror,acuzatii care la randu lor au fost formulate pe aceleasi date care se afla pe CD-urile de la dosar.Dar expertul din motive absurde (a spus ca nu a avut access la CD-urile de la dosar) desi erau la dosar a raspuns UNOR obiective din 12 a raspuns doar la 1 sau 2 pe baza rechizitoriului si pe baza unor surse proprii si independente doar de el stiute.


Eu in cazul acesta doresc sa fac o expertiza extrajudiciara efectuata de un expert judiciar.. de data aceasta corecta care sa raspunda tuturor obiectivelor si pe baza datelor extrase de la mine din calculator si sa arat si ca expertiza judiciara desi era nevoie de studierea CD-urilor pentru a raspunde la obiective expertul nici nu sa atins de acele CD-uri.Unde din fericire se afla raspunsul tuturor acuzatiilor.
poti face aceasta expertiza, insa instanta nu este obligata sa tina cont de ea, fiind extrajudiciara. Cu toate acestea a m vazut nu de mult pe forum un caz in care se vorbea de expertize informatice, iar persoana a castigat la cedo si a obtinut achitarea. Era vorba despre un dosar din Marea Britanie, iar cineva intreba daca poate sa foloseasca acea speta in apararea lui. Nu-mi amintesc exact dar incearca sa cauti pe forum si poate-ti este de folos.
V-am trimis un mesaj privat.
citeste ,,aparare construita cu ajutorul unor spete din dreptul britanic" pe forum

Alte discuții în legătură

Cineva specializat in frauda informatica? reflexleg reflexleg Intr-un dosar de frauda informatica sa aprobat o expertiza care ulterior sa efectuat cred eu total gresit..cineva pe aici cat de cat cu niste cunostinte mai ... (vezi toată discuția)
Expertiza gresita considerata expertiza reflexleg reflexleg Buna seara, Intr-un dosar penal plin de povesti inventate de diicot reusesc prin doua expertize (expertiza vocala , expertiza grafologica sau grafoscopica ... (vezi toată discuția)
Buna, parere despre expertiza. reflexleg reflexleg Buna, Sunt judecat intr-un dosar.. acuma a fost in faza de apel si doar ce s-au dat pronuntarile.. ce ma intereseaza am cerut niste expertize ... (vezi toată discuția)