avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stabilirea numarului de persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stabilirea numarului de persoane la intretinere

Sunt un proaspat administrator la un imobil de 44 apartamente.
La fel ca in aproape toate blocurile, exista proprietari care comunica "eronat" numarul de persoane care locuiesc intr-un apartament.
Cunosc foarte bine prevederile HG 1588 cu minim 15 zile locuite pentru a putea fi trecut la intretinere si minim 15 zile plecat pentru a putea fi scos de la intretinere.
Ma intereseaza niste solutii probate pentru determinarea numarului real de persoane in apartamente pentru ca eu si comitetul avem doar banuieli bazate pe observarea zilnica al persoanelor. Acestea ar trebui totusi probate prin niste documente.
Cum pot eu sa ii demonstrez vecinei de la etajul 5 ca prietenul ei sta acolo mai mult de 15 zile?
Cel mai recent răspuns: ContSters206538 , utilizator 23:00, 9 Mai 2011
atentie totusi la excesul de zel, dauneaza grav....:D un condominiu nu este o inchisoare nici manastire ... intra cine vrea:">
acele zile trebuiesc sa fie consecutive, si puteti vorbi cu vecina ca prietenul sa faca dovada ca este in evidentele altei asociatii.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator
@andrei, impreuna cu presedintele sau cu un membru al comitetului (sa fie oameni mai vechi, sau de incredere) luati cartea de imobil si faceti un tur al apartamentelor, proprietarii ii scrieti cu pixul iar ceilalti in creion, stati de vorba civilizat cu oamenii si o sa va spuna adevarul, cu siguranta!
nu va impiedicati la o persoana, doua in plus care vine si pleaca, nu aici pierdeti banii asociatiei, ve-ti intampina in activitatea dvs alte aspecte mai serioase si mai grave decat faptul ca vine "des" in vizita prietenul.
@andrei1302
Pai nu puteti sa-i probati decat daca va puneti mintea sa stati la usa ei zi si noapte....
In asemenea cazuri comitetul executiv ia o decizie si o pune in practica.
De principiu, cine sustine ca vecina de la 5 are un prieten care o viziteaza zilnic trebuie sa-si asume aceasta afirmatie in scris.
Daca vecina contesta, o face si ea in scris. Deci doua declaratii scrise. Si apoi solicitati politistul de proximitate sa faca cateva razii in bloc dimineata.

Nu se poate dovedi, si nici nu are rost sa se dovedeasca, ca o persoana locuieste in alta parte. Ce ma intereseaza pe mine ca X, prieten care o viziteaza pe vecina Y zi de zi plateste gazul la alt bloc si il consuma la blocul meu? Ce ma incalzeste pe mine ca el isi plateste gunoiul la blocul lui, dar il face la blocul meu?
Ideea cu adeverinta este nepotrivita....pai daca locuieste la casa, adica nu locuieste la bloc, de unde aduce adeverinta? De la muma-sa? De la gazda?
@ elga
1. daca are aparate de masura la gaz si apa nu te mai intereseaza
2. gunoiul chiar daca il face la blocul tau stii foarte bine ca este o taxa stabilita de consiliul local , si perceperea ei in doua locuri pentru aceeasi persoana e dubla taxare si nu e legal. poate face dovada nu de la muma-sa ci cu factura de gunoi.
hai sa nu fim mai catolici decit papa. rtepet un bloc nu e o manastire, vine omul de cite ori poate hai sa nu ne ofticam =D>
Pai sa nu ne ofticam, ca n-avem de ce...dar nici sa ne batem joc de vecini.... ;)
Ce factura la gunoi? Asociatia declara un numar de locatari, societatea de salubritate n-are habar si nici n-o intereseaza unde plateste X gunoiul si de cate ori il plateste. Firma taxeaza asociatiile, nu pe locatari in mod direct.
Gazele la fel, electricitatea la fel.....
Problema este strict a asociatiei si a proprietarului care il gazduieste pe X.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Probleme in asociatie tot_noi tot_noi Buna ziua, am o problema cu care cred ca se confrunta mai multi locatari care nu au prieteni printre administratori de bloc, presedinti si mecanici...Tot felul ... (vezi toată discuția)
Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)
Contract prestarii servicii ANGHELTUDORITA ANGHELTUDORITA ASOCIATIA DE PROPIETARII ESTE OBLIGATA SA INCHEIE CONTRACT CU FIRMA DE SALUBRITATE,SAU SE INCHEIE CONTRACT INDIVIDUAL CU FIECARE PROPIETAR ? (vezi toată discuția)