Sunt un proaspat administrator la un imobil de 44 apartamente.
La fel ca in aproape toate blocurile, exista proprietari care comunica "eronat" numarul de persoane care locuiesc intr-un apartament.
Cunosc foarte bine prevederile HG 1588 cu minim 15 zile locuite pentru a putea fi trecut la intretinere si minim 15 zile plecat pentru a putea fi scos de la intretinere.
Ma intereseaza niste solutii probate pentru determinarea numarului real de persoane in apartamente pentru ca eu si comitetul avem doar banuieli bazate pe observarea zilnica al persoanelor. Acestea ar trebui totusi probate prin niste documente.
Cum pot eu sa ii demonstrez vecinei de la etajul 5 ca prietenul ei sta acolo mai mult de 15 zile?
Cat de putin ca totusi administratora blocului meu mi-a trecut si cainele persoana.
Toata chestia asta cu asociatii de proprietari mi se par niste aberatii, si le vad numai in estul Europei. Mai ales ca daca nu ai o anumita varsta nu te baga nimeni in seama. Daca eu muncesc pana tarziu, deranjez vecinul din dreapta, ca el munceste de dimineata la 9, si crede ca daca altul nu are aceeasi varsta cu el nu poate munci, iar daca vecinul din dreapta asculta manelele la maxim pana la 4-5 dimineata nu spune nimeni nimic, ca e ala dus cu pluta.
E o tampenie si atat. Hai sa facem ceva sa nu stam degeaba. Si am intampinat asta de cand am venit in Bucuresti. Cum se poate in unele orase sa se ocupe fiecare de treburile lui, si sa se plateasca la comun energia electrica de pe scara si o firma de curatenie pe scara. Cum se poate face asa ceva in vest, cu incalzire tot prin retea locala. Cum? Tre' sa ma cert cu o baba lunar, sa-mi explice ea mie, CATA apa consuma cainele meu si ca din cauza asta e trecut la intretinere. Iar cu spionatul sa vezi cate persoane mi se pare de o penibilitate extrema. Ce consum mai mult? Apa? e contorizata! tot aceeasi caldura o primesc.
Probleme in asociatie
tot_noi
Buna ziua, am o problema cu care cred ca se confrunta mai multi locatari care nu au prieteni printre administratori de bloc, presedinti si mecanici...Tot felul ... (vezi toată discuția)