avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesine

In cat timp de la data decesului unei persoane trebuie facuta succesiunea?
Exista vreo diferenta referitor la costuri daca succesiunea se face inainte de 6 luni?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:29, 1 Mai 2011
da.. platiti oricand..cu cat se face mai devreme cu atat mai bine.. daca se fac acte de acceptare tacita a mostenirii poate fi facuta oricand succesiunea la notar sau in instanta
Nu exista un termen pentru dezbaterea succesiunii, termenul de 6 luni se refera la exprimarea optiunii succesorale (declaratie de acceptare sau renuntare), se deschid proceduri succesorale si la 10 ani de la deces. Referitor la taxe, daca dezbateti succesiunea in termen de 2 ani de la data decesului persoanei nu veti plati acel impozit pe venitul din transferul proprietatii imobiliare, in cuantum de 1% din valoarea masei succesorale.
ce presupune dezbaterea succesiunii in termen de 6 luni? daca nu o fac?
Cei care nu accepta succesiunea expres sau tacit in cele 6 luni de la deces, pot fi declarati de instanta,straini de mostenire.
In 2 ani de la deces, nu se percepe impozitul pe venitul din transfer imobiliar,in cazul dezbaterii succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mela57 mela57 in cat timp de la deces trebuie facuta succesiunea? (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Succesiune-termen minim si maxim Marius Rujan Marius Rujan Am inteles din discutii, ca termenul maxim de acceptare a succesiunii este de 6 luni, dar care este termenul minim, curgand de la data decesului, la care se ... (vezi toată discuția)