avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA impozabil in scop TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA impozabil in scop TVA

Referitor la comunicatul ANAF: "Persoanele fizice care desfasoara, de o maniera independenta si indiferent de loc, activitati economice, oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activitati (ex. activitatile producatorilor, comerciantilor sau prestatorilor de servicii, inclusiv activitatile extractive, agricole si activitatile profesiilor libere sau asimilate acestora, sunt persoane impozabile in scopul TVA, se arata intr-un document de presa emis de ANAF
Intrebare:
Eu ca PFA care fac contbilitatea in partida simpla (cu o cifra de afaceri mult sub plafonul impus de 119.000 lei) trebuie sa ma inregistrez ca persoana impozabila in scopul TVA????
Prin urmare va tebui sa angajez u contabil autorizat, nemaiavand voie sa fac eu contabilitatea ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 03:55, 3 Mai 2011
Da , conform acestui comunicat in situatia in care o persoana este obligata sa se inregistreze in scop de TVA si nu solicita inregistrarea, organele fiscale vor inregistra persoana respectiva din oficiu si vor declansa inspectia fiscala pentru determinarea situatiei fiscale a contribuabilului.
Am fost vineri in mod special la AFP sector 1 la asistenta contribuabili si am intrebat de aceasta problema.
Daca la incepul constituirii ca PFA s-a declarat neplatitor de TVA, daca a fost completata declaratia 070, daca nu s-a depasit acest plafon de 119.000 lei, nu mai este nevoie de nimic acum, de nici o formalitate.
Daca intre timp se doreste a fi platitor de TVA sau ai atins plafonul atunci cu siguranta trebuie mers pentru o noua inregistrare.
Acesta este textul integral al comunicatului facut de ANAF.

www.avocatnet.ro/content/for...

Dvs, ce intelegeti de aici,stimata @Cristea Marina ? :)
Va spun sincer ca nu prea inteleg nimic, din acest motiv am si fost la administratie ca asa cum este formulat acest comunicat poate o fi foarte inteligibil pentru cei care lucreaza in domeniu, dar pentru ceilalti...#-o
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
Ma voi interesa si eu maine la AFP Ploiesti si voi reveni . Pana atunci poate colegii nostri sunt in posesia unor alte informatii.

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit - sunt persoana fizica neimpozabila sau impozabila? alexberi alexberi Lamuriti-ma si pe mine in incalcitul Cod Fiscal. PFA cu norma de venit reprezinta o persoana fizica [b]neimpozabila [/b]sau [b]impozabila[/b]? Intreb in ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor tva nastasa_andrey nastasa_andrey Buna ziua Am primit instiintare de la anaf ca am depasit plafonul de 119 mii ron pe anul 2009 si trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva si sa platesc ... (vezi toată discuția)
Pfa Romeo-Vali Romeo-Vali In cazul unui PFA, ce suma trebuie sa ai rulata ca sa platesti TVA-ul ? (vezi toată discuția)