avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA impozabil in scop TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA impozabil in scop TVA

Referitor la comunicatul ANAF: "Persoanele fizice care desfasoara, de o maniera independenta si indiferent de loc, activitati economice, oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activitati (ex. activitatile producatorilor, comerciantilor sau prestatorilor de servicii, inclusiv activitatile extractive, agricole si activitatile profesiilor libere sau asimilate acestora, sunt persoane impozabile in scopul TVA, se arata intr-un document de presa emis de ANAF
Intrebare:
Eu ca PFA care fac contbilitatea in partida simpla (cu o cifra de afaceri mult sub plafonul impus de 119.000 lei) trebuie sa ma inregistrez ca persoana impozabila in scopul TVA????
Prin urmare va tebui sa angajez u contabil autorizat, nemaiavand voie sa fac eu contabilitatea ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 03:55, 3 Mai 2011
Gabrielle Monique a scris:

Acesta este textul integral al comunicatului facut de ANAF.

www.avocatnet.ro/content/for...

Dvs, ce intelegeti de aici,stimata @Cristea Marina ? :)

nu e obligat sa fie platitor de tva decat daca OPTEAZA sau depaseste plafonul, eu asa am inteles din text.
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
doradragan, utilizator
Dan Sandor a scris:

Intrebare:
Eu ca PFA care fac contbilitatea in partida simpla (cu o cifra de afaceri mult sub plafonul impus de 119.000 lei) trebuie sa ma inregistrez ca persoana impozabila in scopul TVA????
Prin urmare va tebui sa angajez u contabil autorizat, nemaiavand voie sa fac eu contabilitatea ?
Multumesc

Sunteti persoana impozabila din punct de vedere al TVA, deoarece in calitate de PFA desfasurati activitati economice independente (Codul Fiscal art. 127 alin. 1 si alin. 2).

Avand in vedere ca aveti venituri mai mici de 119.000 lei, beneficiati de regimul special de scutire pentru intreprinderile mici (Codul Fiscal art. 152 alin. 1).

In concluzie, nu sunteti obligat sa va inregistrati ca platitor de TVA (Codul Fiscal art. 153 alin. 1).
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
d-na contabil gabrielle monique: va rog sa nu mai creeati panica in randul contribuabililor!!!
nu s-a schimbat nimic. comunicatul anaf vine sa intareasca faptul ca orice persoana impozabila (care desfasoara activitati economice) este obligata sa se inregistreze in scopuri tva la depasirea plafonului de 35.000 euro (sau prin optiune)
xerxes a scris:
d-na contabil gabrielle monique: va rog sa nu mai creeati panica in randul contribuabililor!!!

Imi cer scuze stimate @xerxes , dar in ultimul meu mesaj specificam ca voi intreba si eu la AFP pentru a ma clarifica. Intre timp am aflat ceea ce a mentionat deja @fat frumos ,careia ii multumesc pentru precizari ,deasemenea si Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit - sunt persoana fizica neimpozabila sau impozabila? alexberi alexberi Lamuriti-ma si pe mine in incalcitul Cod Fiscal. PFA cu norma de venit reprezinta o persoana fizica [b]neimpozabila [/b]sau [b]impozabila[/b]? Intreb in ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor tva nastasa_andrey nastasa_andrey Buna ziua Am primit instiintare de la anaf ca am depasit plafonul de 119 mii ron pe anul 2009 si trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva si sa platesc ... (vezi toată discuția)
Pfa Romeo-Vali Romeo-Vali In cazul unui PFA, ce suma trebuie sa ai rulata ca sa platesti TVA-ul ? (vezi toată discuția)