avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Acte aditionale la vechile contracte de munca?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Acte aditionale la vechile contracte de munca?

Am primit o informatie precum, ca ar trebui sa intocmim
-acte aditionale la vechile contracte de munca in care vor fi stabilite obiectivele de performanta si criteriile de evaluare,
-act aditional la regulamentul intern in care trebuiesc stabilite deasemeni obiectIvele si criteriile de performanta pentru fiecare functie din unitate,
-fise de post noi pentru fiecare angajat,in care sa fie prevazute obiectivele de performanta si criteriile de evaluare impuse in CIM
Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:23, 19 Iunie 2011
Vin doar cu o mica observatie. Procedura de evaluare va fi trecuta detaliat in regulamentul de ordine interioara care va fi adus la cunostinta angajatilor, ei vor semna ca au luat la cunostinta si va fi si expus la loc vizibil in firma. La fel si criteriile de performanta vor fi trecute in fisa postului si de asemenea salariatul va semna de luare la cunostinta. Deci nu puteti spune ca vi se baga asa, pe sub masa anumite cerinte.
Si un alt aspect, nu dumneavoastra stabiliti obiectivele si criteriile de performanta ci superiorul dumneavoastra. La fel si el are stabilite obiective corespunzatoare postului sau. Evaluarea se va face prin discutie fata in fata a parametrilor postului si a realizarilor fiecarui salariat. Si vor fi diferite nivele de punctaj, care apar clar in evaluare, si fata de care se vor lua diferite masuri, iar cea cu datul afara cred ca e ultima si ar tine mai mult de abateri decat de nivelul pregatirii si abilitatilor necesare unui post.
In ce priveste obiectivele , noi le avem deja in format soft , deci evaluarea se face on line,
Ce ma deranjaza la obiective este ca am fost "obligata"sa le pun eu in sistem (inainte de aparitia acestei legi) si nu mi-au fost atribuite de catre sef - decit verbal.
Din punctul meu de vedere suna cam asa: ti-ai ales singura ce anume obiective o sa atingi anul acesta , deci nu firma ti le-a bagat pe git. - si in urma legii ele devin valide.
doar 1 obiectiv mi-a fost directionat de sef si ala este ca persoane din departamente/birouri cu care lucrez ma vor evalua in raportul cu ei.

Sincer nu imi este foarte clar atunci ce anume ma notifica , si ce anume voi semna?...eu am deja evaluare , nu de acum ci de mai buine de 5 ani....
Da. Unele firme practica metoda evaluarilor mai demult. Acum, cu aceste modificari ale codului muncii, se introduce o generalizare o obligativitatii folosirii acestei practici de evaluare la toti angajatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod al muncii carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Stie cineva care este articolul care face referire la evaluarea profesionala, criterii de evaluare ? Nu mai stiu ce nr. are - mi-aduc insa aminte ca scria \" ... (vezi toată discuția)
Modificare cim de la 01.05.2011 giacris giacris In momentul in care va intra in vigoare noul Cod al muncii, respectiv din 01.05.2011, vor trebui modificate prin act aditional si CIM ale angajatilor deja ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii lawritza lawritza ma puteti ajuta cu un model de oboective de performanta si criterii de evaluare va multumesc:D (vezi toată discuția)