avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de muncã

Bună ziua,
În CCM se pot introduce prevederi privind posbilitatea de acordării cadourilor pentru copii în vârstă de până la 25 ani?
Puteţi să mă ajutaţi să găsesc temeiuri de drept "pro" sau "contra".
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:59, 30 Iunie 2008
Prin CCM se stabilesc clauze privind condiţiile de muncă, salarizarea, precum şi alte drepturi şi obligaţii ce decurg din raporturile de muncă.
Se pot introduce astfel de prevederi.
In principiu, de cadouri beneficiaza toti salariatii unitatii care au copii in varsta de pana la 18 ani impliniti in cursul anului calendaristic respectiv.
1) Observatie personala: de la 16 ani (cand o persoana are capacitatea juridica de a incheia contract individual de munca si pana la 25 ani se mai poate numi "copil"?
2) In contractul colectiv de munca se pot introduce, prin negociere colectiva, orice clauze care nu contravin legilor.
In CCMUNN pe anii 2007-2010 (v.Mon.Of. nr.5/29.12.2006) sunt prevazute (la art.38-51) si alte drepturi banesti, pe langa salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutoare pensionare la limita de varsta say say Salariaţii care se pensionează pentru limită de vârstă îşi primesc drepturile potrivit legii şi prezentului contract colectiv de muncă __ [b]CCM la ... (vezi toată discuția)