avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Modificări în avocatnet.ro Cifre despre Avocatnet.ro - mai 2011
Discuție deschisă în Modificări în avocatnet.ro

Cifre despre Avocatnet.ro - mai 2011

Iata cateva cifre interesante inregistrate de Avocatnet.ro in perioada 1 ianuarie 2011 - 1 mai 2011

In Forum:
- au fost scrise 172,508 mesaje in forum (vorbim despre mesaje existente, nu despre mesaje sterse de-a lungul timpului).
- s-au deschis 36,943 de discutii noi
- dintre mesajele scrise, aprox 84% sunt scrise in categoria Discutii juridice, aproximativ 5% in sectiunea Discutii diverse si aproximativ 7% in sectiunea Discutii contabile. Restul de mesaje se scriu in celelalte sectiuni ale forumului, sugestii si reclamatii, mediere, etc.

In site:
- s-au inscris 530 consultanti noi si au fost activi (adica s-au logat) un numar de 2.900 consultanti (din cei 4.000 care au un cont valid in site).
- s-au inregistrat 21,644 de membri noi, dintre care 251 au ales sa isi si stearga contul din diferite motive (pentru a crea un cont nou, pentru ca li s-a raspuns la intrebarea pe care o pusesera in forum, pentru ca au fost nemultumiti de experienta din Avocatnet.ro, etc)
- 19 dintre utilizatorii care si-au sters contul au mentionat ca motiv al stergerii nemultumiri fata de facilitatile oferite Avocatnet.ro, altercatii cu alti utilizatori, moderatori sau administratori Avocatnet.ro: 2 in ianuarie, 4 in februarie, 7 in martie, 6 in aprilie).

Privind in ansamblu aceste cifre, se observa o crestere a numarului de discutii fata de anii anteriori (cam cu 30%), si o mentinere a mediei de 4,5 mesaje per discutie.

In ultimul an ne-am focalizat atentia spre refacerea infrastructurii software si hardware pe care functioneaza siteul, astfel incat modificarile "vizibile" au fost mai rare decat in alti ani. Consideram insa ca orice crestere sanatoasa trebuie sa aiba la baza curatarea problemelor de baza pe care le intampina siteul. Procesul de imbunatatire ar putea dura pana spre finalul lunii iunie, dupa care vom incepe sa dezvalui cateva dintre facilitatile noi pe care le-am gandit si avut in vedere (din sugestiile prietenilor din site) in perioada care a trecut.

Numai bine.
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 11:46, 3 Mai 2011
Dupa lansarea site-ului
initiativa-legislativa.avoca... /
astept cu interes lansarea unei sectiuni dedicate "Proiectelor de acte normative" - propunere pe care am adresat-o administratorilor forumului in cursul lunii trecute.

De asemenea, consider ca ar fi interesant sa lansati un chestionar cu privire la gradul de satisfactie fata de moderatorii sectiunilor forumului.
Buna ziua,

In momentul asta exista o sectiune in forum, dedicata proiectelor de acte normative. Respectiv sectiunea "Sa schimbam impreuna legea". Ideea e ca, dat fiind dezinteresul fata de sectiunea in cauza, probabil ca o sa renuntam la ea in curand.

In privinta chestionarului cu privire la gradul de satisfactie fata de moderatori, cred ca e putin o contradictie in termeni aici. Intotdeauna o sa fie oameni nemultumiti de faptul ca moderatorii sau adminii le taie cuvintele sau ii trag de maneca. Motiv pentru care, data fiind activitatea moderatorilor, cred ca acel chestionar n-ar face decat sa atraga oamenii care vor sa voteze negativ. Ori o astfel de varianta de vot n-ar face decat sa deturneze chestionarul de la adevarata sa menire.

Numai bine.
eliasav a scris:


De asemenea, consider ca ar fi interesant sa lansati un chestionar cu privire la gradul de satisfactie fata de moderatorii sectiunilor forumului.


Gradul de satisfactie al utilizatorilor fata de moderatori :slap:
Cred ca ar fi total irelevant, raspunsurile ar fi subiective in mare proportie - nu ar tine cont de corectitudinea raspunsurilor ci de cat de politicosi au fost la un moment dat. Sunt moderatori, nu majorete.
Am incercat sa nu escaladez discutia, dar provocat fiind la dezbatere, sunt nevoit sa aduc argumente pentru a sustine propunerea.
havera
Gradul de satisfactie al utilizatorilor fata de moderatori :slap:
Cred ca ar fi total irelevant, raspunsurile ar fi subiective in mare proportie - nu ar tine cont de corectitudinea raspunsurilor ci de cat de politicosi au fost la un moment dat. Sunt moderatori, nu majorete.

Un exemplu:
Stiati ca un moderator a afirmat ca se pot emite chitante pe sume negative????
(]moderatorul nu apartine sectiunii Discutii contabile si fiscale)
Intrebare:
De ce numai utilizatorii trebuie sa scrie on topic si sa adauge plusvaloare in raspunsurile postate pe forum?????
Pana acum am vazut cazul a doi utilizatori care dintr-o discutie banala purtata in contradictoriu cu unul dintre moderatorii forumului (fara studii juridice), escaladata si de catre acesta, cei doi au fost sicanati si, ulterior, au ajuns sa fie avertizati si apoi banati de catre admini.
Bineinteles ca si cei doi au gresit, dar numai cei doi au fost sanctionati...
De multe ori ai impresia ca acel moderator este in acelasi timp: jurat, judecator si calau....
Imi cer scuze fata de ceilalti 20 de moderatori ai forumului pentru aprecierile de mai sus adresate doar unuia.

Acelui moderator la care fac trimitere, in unele vazuri, i se potriveste exprimarea domnului Andrei Plesu “Moderatorul român nu moderează: ia la întrebări, dojeneşte, demonstrează şi condamna"

Domnule Alin Popescu,
Va multumesc pentru raspunsul dvs. in legatura cu sectiunea "Sa schimbam impreuna legea".
Luna trecuta am postat, intr-o alta sectiune, un proiect de act normativ gasit pe site-ul unei autoritati publice si deoarece, moderatorul a fost nemultumit de respectiva problema, i-am solicitat sa mute topicul in sectiunea dedicata proiectelor de acte normative....

Revenind la sectiunea "Sa schimbam impreuna legea", in tara noastra trecand peste faptul ca nu sunt foarte multi cetateni care cunosc traseul unui act normativ, autoritatile statului fac totul pentru a ocoli dezbaterea publica a actelor normative, gasind tot felul de chichite ...
Sunt convins ca stiti ca:
- proiectele de acte normative, de regula sunt postate pe site-ul institutiei dupa ce au fost insusite de conducatorul institutiei, iar proiectul a fost transmis pentru avizare;
- propunerilor facute de cetateni, autoritatile statului nu sunt obligate sa le ia in considerare sau macar sa le raspunda, nu sunt obligate nici macar sa le inregistreze,
- autoritatile statului sunt obligate sa organizeze dezbateri publice numai la solicitarea ONG/sindicate/patronate...
- in urma cu mai multi ani Federatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile publica un raport anual privind transparenta decizionala la nivelul autoritailor statului....
- pana azi, autoritatile statului trebuiau sa posteze pe site-urile proprii raportul anual privind transparenta decizionala....

In anul 2009 am sunat la Consiliul Economic si Social pentru a afla pozitia acestuia in legatura cu un proiect de act normativ.
La solicitarea mea de a-mi transmite procesul verbal al sedintei am primit un raspuns stupefiant: se intocmeau procese verbale numai in cazul unui vot nefavorabil dat actului in cauza.
Votul favorabil dat de CES actului normativ, pentru mine era negativ....
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
eliasav, utilizator
Nu am vrut sa va provoc la dezbatere, pentru ca nu asta era scopul topicului, ni s-au comunicat niste cifre, dar l-ati citat pe Andrei Plesu iar in acel articol era vorba despre moderatorii din televiziuni, or asta nu se prea potriveste cu moderatorii de pe forumul avocatnet.
Moderatorii de talk show-uri politice se comporta conform intereselor trustului unde sunt angajati, nu ca n-ar avea pareri proprii ci pentru ca ori asa sunt selectati (sa fie de acord) ori mananca o paine de acolo. Ceea ce nu se poate spune despre moderatorii de pe avocatnet.
Spuneti ca unul dintre moderatori a dat un raspuns gresit. Oare cate sute de raspunsuri bune o fi dat inainte de a fi numit si cate alte sute dupa ‘’investire’’? Asta nu conteaza?

Alte discuții în legătură

Cifre despre avocatnet.ro Alin Popescu Alin Popescu In ultimele zile, ne-am jucat cu cifrele si graficele generate de statisticile Avocatnet.ro, pentru ca ne interesa care este tendinta din cateva zone ... (vezi toată discuția)
Despre regulile forumului Segarcea Segarcea Constat ca una din reguli este ca mentionarea numelor persoanelor fizice in mesajele din Forum este interzisa. Ce se intampla daca aceasta regula este ... (vezi toată discuția)
Sugestie privind cenzura pe forum Holda Finance Holda Finance Rog administratorii forumului sa realizeze un audit intern legat de cenzura mesajelor de pe forum. Principalul motiv pentru care adresez aceasta sugestie este ... (vezi toată discuția)