avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL-D

In cazul unui SRL-D, daca doresc dizolvarea si lichidarea, trebuie sa platesc si taxele de inmatriculare, de care am fost scutit la infiintare? Mentionez ca nu am intreprins nici un demers sau operatiune de cand am ridicat actele de la registrul comertului.
Multumesc de orice raspuns!
Cel mai recent răspuns: mtl , utilizator 14:57, 3 Mai 2011
Se pare ca da. Aceasta este interpretarea ONRC a OUG 6/2011 in momentul cand se radiaza o societate de acest fel.
nu cred ca este legala plata acestor taxe.
Domnu Sad, puteti sa-mi indicati va rog un temei legal pentru plata acestor taxe?
In cuprinsul ordonantei nu am gasit nici o referire la aceste taxe, ci doar la facilitatile acordate prin program, ori societatea nu a fost inregistrata in program, nu am indeplinit cerintele legale stipulate la art. 4 si urm. din ordonnta 6/2011 si obligatiile specifice, pentru inregistrarea ca microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant.

Doamna Carmen, multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
mtl, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata cas angajator pentru srl-d danielas78 danielas78 O societate s-a infiintat ca SRL-D in luna decembrie 2014. Din pacate nu a notificat in scris OTIMMC priviind infiintarea sa ca microintreprindere cf.art.4 ... (vezi toată discuția)
Informatii despre srl-d barbierumihai barbierumihai In 2012 am infiintat un srl-d, am avut cateva cheltuieli pe el, anul acesta ar trebui sa ii schimb forma juridica dar eu doresc sa renunt la el. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Scutiri oug 6/2011 srl-d toareanelia toareanelia SRL-D infiintata in 2015 a beneficiat de scutiri conform OUG 6/2011, reducere CAS angajator. din mai 2016 nu mai are venituri si administratorul ar dorii sa ... (vezi toată discuția)