avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Informatii despre SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Informatii despre SRL-D

In 2012 am infiintat un srl-d, am avut cateva cheltuieli pe el, anul acesta ar trebui sa ii schimb forma juridica dar eu doresc sa renunt la el. Ce se intampla daca nu modific forma juridica in 45 de zile lucratoare, se va radia de la sine?
Cel mai recent răspuns: barbierumihai , utilizator 19:29, 6 Ianuarie 2016
"Potrivit articolului 6, aliniatul (1), lit. a, din Ordonanța de urgență nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, cu modificările şi completările ulterioare, calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii, “la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înregistrării”.

Astfel, conform aceluiaşi articol, aliniatul (2), „în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant, societatea respectivă are obligaţia să procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor art. 36 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”."
[ link extern ]

Prin urmare,SRL-D nu se radiaza de drept in aceasta situatie
Cum pot proceda la suspendarea activitatii pentru 3 ani in cazul meu?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2016
barbierumihai, utilizator
Documente necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor privind suspendarea temporară a activităţii/reluarea activităţii societăţilor
[ link extern ]

După finalizarea procedurii de la ONRC, se merge la Administrația Financiară de care aparține societatea și aici se depune o altă serie de documente, conform OPANAF nr. 1221/2009.
[ link extern ]
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare din srl-d in srl Mihai 0910 Mihai 0910 Buna ziua, Am fost anuntata de catre doamna contabil cu care colaborez ca sunt obligata sa modific statutul firmei din SRL-D in SRL ceea ce presupune platire ... (vezi toată discuția)
Expirare calitate srl-d toareanelia toareanelia La 31.12.2014 a expirat calitatea de SRL-D , trebuie sa scot un nou Certificat de inregistrare de la Registrul Comertului , avand in vedere ca primul cuprinde ... (vezi toată discuția)
Srl-d nu și-a schimbat denumirea în srl Birsan Beatrice Birsan Beatrice Bună ziua, Care este sancțiunea pentru un SRL-D care nu și-a schimbat denumirea in SRL la expirarea celor 3 ani de la data înființării? (vezi toată discuția)