avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... legalizarea sentintei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

legalizarea sentintei

Buna !
Am avut un divort de acord comun(fara bunuri fara copii) in luna februarie la judecatorie Cornetu,saptamana trecuta a venit comunicare hotarare civila cu o copie sentinta de divort,in care este specificat IREVOCABILA(presupun ca nu trebuie sa astep o perioada de 30 de zile).
Am inteles ca acum trebuie sa o legalizez.Intrebarile mele sunt:
1)pot sa cer cate copii vreau?
2)daca in cerere mentionez ca dorezc 5 copii,taxa de timbru 2 ron si timbru jud 0,15,trebuies achitate x 5?
3)se poate achita taxa de timbru in incinta primariei Cornetu?in aceeasi cladire este si judecatorie si acolo am achitat taxa de 39 ron cand am depus cerere divort,sau la taxe si impozide ilfov(unde apartin si eu si judecatorie)
4)timbru judiciar se gaseste doar la posta?
Raspunsuri
1)puteti cere cate copii doriti.
2)Trebuie sa asteptati 30 de zile pentru legalizare ,intrucat incuviintarea purtarii numelui nu e irevocabila;
3)taxa de timbru si timbrele se platesc pentru fiecare sentinta in parte , deci x 5 ;
4)se poate achita taxa la Primaria Cornetu ;sau la domiciliu dvs.
5 timbre judiciare nu se gasesc in aceasta perioada , ar trebui sa se gaseasca doar la oficiile postale, mai cautati , poate gasiti chiar cu valoare mai mare ;
Multumesc frumos pentru raspuns!
Numele nu a fost schimbat cand ne-am casatorit,fiecare a ramas cu numele lui,de atacat am inteles ca nu se poate fi vorba,fiind DE ACORD COMUN.
Ma scuzati ca intreb din noul,dar taxa de timbru pentru 5 copii trebuie facuta de 5 ori cate 2 roni,sau pot achita direct 10 ron si la fel si timbre,mai multe cate 0,15 sau poate fi si una doua cu valoare mai mare?
Se plateste intr-o singura taxa 10 roni nu 5 taxe separate.Chiar daca a fost de acord se asteapta. Incercati mai devreme si vedeti ce va spune grefierul la registratura unde se fac legalizarile. Stiti ca uneori difera atitudinea de la o instanta la alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Legalizare hot. de divort gangan gangan Rugaminte, doresc sa legalizez hotararea de divort, pronuntata de judecatoria sect. 3 si nu stiu unde sa platesc taxa de timbru judiciar, la trezoreria sect.3, ... (vezi toată discuția)
Model de cerere vicar vicar Buna ziua, am cautat pe portalul instantelor un model de cerere pentru eliberare copie hotarire de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila si nu am ... (vezi toată discuția)