Undeva in cartierul 23August voi mosteni impreuna cu o matusa , de la bunici, 2 loturi de 250mp si respectiv 300mp. loturile sunt lipite si momentan sunt folosite ca o singura gradina , aproximativ patrata. Au ramas separate doar in acte.
Pe sub un colt destul de mic al lotului de 250mp (care are o singura latura la strada) trece metroul si are o casa parter mica, construita pe el momentan. In urma constructiilor de la metrou din anii 90 , casa a fost afectata fiind refacuta. Celalalt lot nu are nici o problema din cate stiu eu si este pe colt, avand deschidere la 2 strazi, deasemenea fiind aproximativ patrat.
In urma mostenirii cele 2 loturi vor trebuie impartite intre mine si matusa mea. Mentionez ca eu doresc sa-mi fac o casa pe lotul de 300mp dar inainte de a incepe discutiile cu matusa vreau sa stiu cum pot afla ce pot construi pe acel teren. (mai ales ca exista si metrou pe dedesubtul lotului de 250mp, deci destul de aproape)
Planul meu era sa-i las ei terenul mai mic dar cu casa si eu sa iau lotul de 300mp.
Care este primul pas pe care sa-l fac ? momentan n-o sa ma apuc de casa, dar vreau sa am o baza de informatii pe marginea careia sa port tratativele cu matusa. Este neaparat nevoie de un certificat de urbanism ? se poat afla aceleasi informatii care ma intereseaza si fara a scoate acest certificat ?
multumesc anticipat si sper ca am fost destul de clar.
H.
Cererea pentru planurile topografice o puteti face dv, pe numele dv, numai persoana trecuta pe cerere va putea ridica aceste planuri(cu buletinul!)
CU informativ, la fel, cereti-l in numele dv, dar la Primaria sectorului3, de care apartineti.
Succes.
Certificatul de urbanism nu da dreptul la construire, este valabil 1 an de zile (se poate si prelungi)si este informativ -va spune ce puteti si ce nu, sa faceti pe.terenul respectiv.Acest C.U nu obliga pe nimeni , la nimic dar este f.important pt.siguranta sarcinile pe care le arata(fiind vorba de metrou.....).Sunteti mostenitor impreuna cu matusa.Aveti sau are drept la o despagubire, avand in vedere ca poate unul din terenuri este grevat de sarcina(deci pe el nu se poate construi sau se poate, in anumite conditii).Avand in vedere suprafata relativ mica a celor 2 loturi, poate se vor putea comasa (platindu-se celuilalt coered)si devenind singur proprietar.Vedeti ca nu se mai pot face constructii decat pe teren de un minim de m.
am luat planurile topografice (am fost uimit ce bine a decurs procesul, nu ma asteptam in romania la asa ceva :) ) si azi am fost sa depun cererea pt certificat de urbanism.
insa aparent loturile sunt in diviziune si nu rezulta clar , nici chiar din actele de proprietate care e lotul de 300 si care e cel de 250 si trebuie facut cadastru pt a lua un certificat de urbanism...
am primit insa niste info pe un biletel : L1E, POT 60%, CUT 1.2 si retragerile de 3m in laterale si 5m fata de spate.
la un teren de 300mp daca respect retragerile raman cu o amprenta la sol de aproximativ 12x8 mp iar eu speram sa -mi pot face doar parter fara sa am nevoie si de etaj.
restul caselor de pe strada sunt aliniate in stanga pe granita terenurilor iar in spate au aproximativ 50cm pana la gard (99% sunt case vechi doar parter), nu sunt case lipite intre ele deci si nu respecta retragerile care imi sunt mie impuse.
la granita din spate unde trebuie sa ma retrag 5m este terenul de joaca , imens, al unei gradinite....
se poate face cumva sa ocolesc aceasta retragere de 5m ?
la fata mi s-a zis ca "pot sa respect aliniamentul restului caselor, care au cam 1m.
ma pot retrage cumva mai mult in fata si in spate sa ma retrag doar 60cm ? (stiu ca parca daca nu ai geam e ok asa)
sunt novice si la inceput de drum si vad ca e f greu :)
Din pacate(pentru dv) va trebui sa respectati Regulamentul Local de Urbanism al Municipiului Bucuresti, adica sa va aliniati la strada cu restul caselor, si in spate, 5m. [ link extern ] [ link extern ]