Sambata am avut un accident pe DN1, circulam pe banda 2 a autostrazii, dupa ce efectuasem o depasire, am lasat privirea in jos la acul vitezometrului, iar cand am ridicat-o am vazut o masina in fata oprita tot pe banda 2 si am intrat in coliziune cu ea.mentionez ca aceasta nu avea avariile pornite asa qm cere articolul 147,al 2) si 3) (2) Luminile de avarie se utilizeaza si în orice alte împrejurari în care vehiculul imobilizat pe drumul public sau care se deplaseaza foarte lent constituie el însusi un pericol pentru ceilalti participanti la trafic.
(3) Conducatorii de autovehicule trebuie sa puna în functiune luminile de avarie, în mod succesiv, în ordinea opririi si în cazul în care aceasta manevra este impusa de blocarea circulatiei pe sensul de mers.
deasemenea banda 1 era libera. O persoana din masina mea a avut nevoie de ingrijiri medicale si a fost transportata cu ambulanta la spital, dar fara a fi necesara spitalizarea acesteia. Am fost de acord sa ii dau asigurarea celui pe care l-am lovit, deasemenea am platit si transportul pana la service-ul din bucuresti. Am fost la politie si am dat declaratii cu evenimentul.
1. Poate fi gasit el vinovat pentru producerea accidentului?
2.M-a sunat si mi-a cerut bani pe masina deoarece a cerut dauna totala iar cei de la asigurari au spus ca ii despagubesc daor 10% din valoarea masinii.
Iar in cazul in care victima, care a fost la mine in masina, la procesul de cercetare ce rezulta din urma accidentului cu victime, modifica declaratia si pretinde daune materiale, in ce caz se pot acorda acestea,tinand cont ca nu au fost zile de spitalizare?
Nu neaparat trebuie sa fii spitalizat ca sa poti sa beneficiezi de zile de ingrijiri medicale , ptr ca in unele situatii , medicii de la Urgenta recomanda ca victima sa fie tratat de medicul de familie , acesta din urma eliberand concedii medicale , daca victima era salariat , daca are nevoie de insotitor, etc . Iar inainte de-a expira 60 de zile de la producerea evenimentului , victima poate sa se prezinte la IML ptr un consult , institutie care va emite un raport medico-legal . Acest document dovedeste ca victima a avut nevoie de ingrijiri medicale , in baza careia atat asiguratorul cat si instanta poate sa acorde daune morale . Ptr daune materiale trebuie sa ai documente justificative , ca de ex , medicamente , fizioterapie , kinetoterapie , recuperare functionala , etc . Declaratia victimei in timpul cercetarii penale va folosi doar la elucidarea imprejurarilor ale accidentului . Prin aceasta declaratie nu inseamna neaparat ca va depune plangere impotriva Dvs si nu mai ramane valabila impacarea ..