avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata

Buna ziua,
As avea nevoie de sfat intr-o situatie delicata.
In 27 aprilie am fost angajata la o firma pe postul de consultant vanzari.
Intre timp mi-am facut treaba bine, asa cum mi s-a cerut. Dar in data de 1 mai am avut o neintelegere (cearta) cu seful hypermarketului in care functioneaza si firma la care sunt angajata, iar acel sef mi-a contactat seful si i-a cerut sa ma concedieze.
In 2 mai am fost sunata sa vin la firma si sa-mi dau demisia.
Consider ca din moment ce eu nu eram nici in timpul orelor de munca si nici in interiorul locului de munca cand s-a intamplat cearta, in mod normal nu ar trebui sa fiu taxata de catre propriul sef.
Nu vreau sa-mi dau demisia, dar nu stiu ce as putea sa fac, caci ei nu au un motiv intemeiat pentru care sa ma concedieze.
Cel mai recent răspuns: marian0909 , utilizator 16:48, 4 Mai 2011
Nimeni nu are dreptul sa va forteze sa va dati demisia- nimeni. Va dati demisia doar daca doriti dvs. sa o faceti. Mai mult decat atat nu puteti fi concediata pentru o simpla cearta. Va veti indeplini atributii de serviciu ca si pana acum fara sa bagati in seama presiunile sefilor- n-au decat, daca vor sa-si asume riscul, sa va concedieze, iar dvs. veti putea solicita in instanta anularea deciziei de concediere ca fiind neintemeiata.
Azi dimineata m-am dus la lucru si mi s-a spus ca daca nu imi dau demisia o sa aibe ei grija sa imi para rau. Am hotarat sa nu raman in asa o firma.
Multumesc pentru raspuns.
Nu pot sa cred unde s-a ajuns cu tara asta....sclavie,asta va fi,vom fi sclavii patronilor si ai statului.Omul de rand nu mai are nici un drept,decat pe hartie dar in fapt....nimic.Ce lasam copiilor nostrii....nimic,suntem obligati sa-i invatam"legile junglei"pentru a putea supravietui.As pleca si mainedaca as putea din tara asta,fara sa ma uit inapoi.Eu lucrez la patron 11 ore pe zi desi in contract sunt trecute 8 ore,liber primesc cand isi aduce aminte,imi zice ca sunt libera si mai tarziu ma suna ca nu mai poate sa-mi dea liber.#-oX-(
Am fost si eu intr-o situatie asemanatoare, din acest motiv am refuzat sa mai lucrez la firme mici. Iar Compania de care era vorba acum este una mare, e printre liderii pe piata de telecomunicatii, n-am sa spun nume, doar ca au o gramada de reclame la TV cu un catelus care vrea la plimbare... cine stie, isi va da seama. Si vad ca degeaba am ales o companie mare, caci la fel se bate joc de oameni, sa nu mai zic de salar minim pe economie din care se trag lunar o gramada de garantii, ramai in mana cu vreo 450 ron, dar in schimb ne prostesc cu comisionul din vanzari, ca defapt au targeturi imposibile de atins. Bataie de joc, nu altceva. Se folosesc de faptul ca omul e disperat sa gaseasca un loc de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
DeeaRaina, utilizator
Poate unii angajatori isi permit sa se comporte despotic si pentru ca le merge. Daca salariatii n-ar mai ceda asa usor de fiecare data cand vreun sef ridica tonul sau ameninta poate ca lucrurile s-ar mai schimba. Nu zic sa lucrati ani de zile la un astfel de angajator, dar poate merita sa-l mai tineti in sah vreo 2-3 saptamani, sa-i aratati ca va cunoasteti drepturile - macar pana va gaseati alt loc de munca. Daca nu ne aparam singuri drepturile nimeni nu ni le apara, daca nu luam atitudine nu prea avem dreptul sa ne plangem.

Alte discuții în legătură

Seful incearca sa ma oblige sa demisionez moreno moreno In ziua de vineri 17 06 2011,ajuns la locul de munca,sunt intampinat de portar spunand ca patronul,i-a spus sa nu imi mai permita accesul in incinta societatii ... (vezi toată discuția)
Concediere - din revenire cic adtza adtza Buna ziua, m-am intors din CIC mai devreme cu aprox 1 an. Pozitia pe care o aveam in momentul intrarii in concediu maternitate a fost de contabil sef. Am ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea cim si abuzuri Adrian36 Adrian36 Sunt angajat la o firma de curierat din Bucuresti dar cu punct de lucru la Tulcea.De cateva zile unul dintre sefi imi spune sa-mi dau demisia, caci ei vor sa ... (vezi toată discuția)