avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuiala deductibila avocati-amortizarea (pt ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuiala deductibila avocati-amortizarea (pt autoturisme)

Buna ziua, as dori sa stiu daca e cineva care stie exact, sau si mai bine, si-a dedus efectiv amortizarea pt un autoturism.
Mai exact, sunt avocat stagiar colaborator, si as vrea sa stiu daca, in cazul in care achizitionez un autoturism (cash, fara leasing) pe numele meu (deci nu prin SCA), este posibil sa il amortizez si sa trec amortizarea la cheltuileli deductibile? si daca se poate, atunci care ar fi perioada de amortizare? (eventual si baza legala)

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marik0 , utilizator 17:12, 5 Mai 2011
marik0 a scris:
Pai da, dar daca o iau pe avocat, ca profesie liberala, nu e bine? Nu pe societatea unde lucrez, ci pe CIF -ul meu de avocat...

Asa da.

Mentionasem inchirierea nu pentru amortizare, ci pentru deducerea platii chiriei in sine.
Am inteles. M-am uitat si eu pe legea 15, dar nu inteleg exact cum se stabileste durata amortizarii.Pot sa o amortizez in 5 ani daca vreau? Si pot face amortizare liniara ? (pt ca e mai simplu asa).
Da, puteti sa o amortizati si in 5 ani daca doriti. Puteti sa optati pentru amortizarea liniara sau degresiva (nu si accelerata).
Va recomand sa amortizati autoturismul in 4 ani, deoarece suma lunara va fi mai mare. Puteti utiliza (si chiar este recomandabil) metoda de amortizare liniara, pentru ca asa cum ati spus si dvs. este mai simpla.
Am inteles, Va multumesc f. mult pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit si contributii pensie si sanatate Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, sunt medic colaborator ( un fel de PFi) si sunt si salariata in spital de stat. Pt 2023 am un profit sub 12 salarii brute minime pe economie, dar am ... (vezi toată discuția)
Achizitionare autoturism din banii proprii Comsoiu.Adrian Comsoiu.Adrian Buna ziua. Daca achizitionez un autoturism din bani proprii si il inmatriculez pe PFA se poate amortiza investitia? (vezi toată discuția)
Cumparari auto PUFACONT PUFACONT un SRL neplatitor de TVA cumpara un logan de la o persoana fizica in val. de 12.000 lei, cu contract de vanzare cumparare: fac NIR pentru logan? Cum il ... (vezi toată discuția)