avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CUMPARARI AUTO
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CUMPARARI AUTO

un SRL neplatitor de TVA cumpara un logan de la o persoana fizica in val. de 12.000 lei, cu contract de vanzare cumparare: fac NIR pentru logan?
Cum il inregistrez? se plateste ceva TVA chiar daca nu sunt platitor? Loganul are an fabricatie 2006 eu in cat timp pun amortizarea ani? el v-a fil folosit pt. taxi. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 15:38, 17 Iunie 2012
Achizitia de la o persoana fizica nu va dreptul de a deduce TVA. Chiar daca nu este obligatorie NIR va sugerez sa o intocmiti si sa inregistrati autoturismul ca mijloc fix in contul 2133. Puteti amortiza autoturismul in 48 de luni, ca amortizare liniara. Folosind autoturismul ca taxi va sugerez amortizarea accelerata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare accelerata lacramiu lacramiu BUNAZIUA , IN CE CONDITII POT CALCULA AMORTIZARE ACCELERATA PENTRU ACHIZITIE AUTOTURISM ? AM INTELES CA TREBUIE SA INREGISTREZ O CERERE LA FINATE IN ACEST ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli amortizare mijloace fixe Tgabriela Tgabriela 1. O firma de rent-a-car a achizitionat un autoturism in iunie 2015 cu o valoare de intrare de 50.000 lei. Masina s-a amortizat pana in decembrie cand a fost ... (vezi toată discuția)
Amortizare birotica cristian_conea cristian_conea Care sunt conditiile pt.a se calcula amortizare pt. niste articole de birotica (am citit undeva ca trebuie sa aibe o valoare de peste 1800 lei). Sunt titular ... (vezi toată discuția)